Weather Icon
Γενικά θέματα 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ρωσικοί πύραυλοι Yakhont P-800 στη Συρία

Ρωσικοί πύραυλοι Yakhont P-800 στη Συρία

Ο ρώσος υπουργός ΄Αμυνας Ανατόλι Σερντιούκοφ, επιβεβαίωσε κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον, την Τετάρτη, την πώληση στη Συρία ρωσικών πυραύλων Yakhont P-800, μεταδίδουν την Παρασκευή τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

“Θα παραδώσουμε στη Συρία πυραύλους Yakhont, τόνισε σύμφωνα με το πρακτορείο Ιτάρ-Τας ο Σερντιούκοφ και πρόσθεσε ότι η σχετική συμφωνία συνήφθη το 2007.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο ρώσος υπουργός στην Ουάσινγκτον, στη διάρκεια επίσκεψής του στο Πεντάγωνο, όπου μαζί με τον αμερικανό ομόλογό του Ρόμπερτ Γκέιτς δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν τη διμερή στρατιωτική συνεργασία.

Οι πωλήσεις ρωσικών όπλων στη Συρία, η οποία διατηρεί στενές σχέσεις με το Ιράν, ανησυχούν τις ΗΠΑ και το Ισραήλ που πιστεύουν ότι τα όπλα αυτά καταλήγουν στα χέρια της λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ.

Ο Σερντιούκοφ χαρακτήρισε αδικαιολόγητους τους φόβους αυτούς: “Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ μάς ζητούν να μην προμηθεύσουμε τη Συρία με πυραύλους Yakhon. Ομως, δε συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες τους ότι τα όπλα αυτά μπορεί να καταλήξουν στα χέρια τρομοκρατών”, τόνισε σύμφωνα με το Ιντεφάξ.

Πηγή: www.athina984.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube