REAL TIME |

Γενικά θέματα 28 Σεπτεμβρίου 2010

Reuters: Δεν τη… γλιτώνει την υποβάθμιση από Moody΄s η Ισπανία

Το ενδεχόμενο να «χάσει» την ΑΑΑ αξιολόγησή της ακόμη και αυτή την εβδομάδα, αντιμετωπίζει η Ισπανία, με τις αγορές να περιμένουν κάποια κίνηση της Moody’s, είτε μείωση της αξιολόγησης κατά μία βαθμίδα, είτε τοποθέτηση αρνητικού outlook για τη χώρα.

Στο τέλος του Ιουνίου ο οίκος αξιολόγησης έθεσε την Ισπανία σε τρίμηνη επιτήρηση με την απειλή υποβάθμισης της αξιολόγησης κατά δύο βαθμίδες.

Ενώ η κυβέρνηση εκτιμά πως ο οίκος θα διατηρήσει ανέπαφη την αξιολόγηση του ΑΑΑ, οι αναλυτές δεν έχουν πειστεί. Τονίζουν ότι η Moody’s θα κινηθεί στην ίδια γραμμή των υποβαθμίσεων των ισπανικών αξιολογήσεων, με τις Standard & Poor’s και Fitch.

Ήδη χθες η Moody’s «άναψε τα αίματα» για τις περιφερειακές χώρες της ευρωζώνης, όταν υποβάθμισε την Anglo Irish Bank.

Όπως σχολιάζει το Reuters, οι αναλυτές εκτιμούν πως η Moodys θα μειώσει την αξιολόγηση της Ισπανίας, αλλά θα σπεύσει να διευκρινίσει πως η χώρα δεν βρίσκεται σε τόσο μεγάλο κίνδυνο όπως οι Πορτογαλία και Ιρλανδία, που προσπαθούν και αυτές να μειώσουν τα τεράστια ελλείμματά τους.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube