REAL TIME |

Weather Icon
Βαλκάνια , Ενεργειακά-Αγωγοί 17 Σεπτεμβρίου 2010

Τransneft: Πιο ελκυστικός ο Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη

Τransneft: Πιο ελκυστικός ο Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη

Στην εκτίμηση ότι οι συνομιλίες με την Τουρκία για το σχέδιο υλοποίησης του πετρελαιαγωγού Μπακού- Τζεϊχάν έχουν κολλήσει», προέβη ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας Τransneft, η οποία εμπλέκεται στο έργο, Νικολάι Τοκάρεφ και χαρακτήρισε πιο ελκυστικό το έργο του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, που θα παρακάμπτει τα πολυσύχναστα Στενά του Βοσπόρου.

«Φυσικά, για εμάς θα ήταν πιο βολικός ο αγωγός Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη … Έχουμε κάνει πολλά, ετοιμάσαμε τη μελέτη σκοπιμότητας και θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε την κατασκευή ήδη από φέτος», τόνισε ο κ. Τοκάρεφ, μιλώντας σε εκδήλωση του πρακτορείου Reuters, στη Μόσχα.

«Σε ό,τι αφορά τον αγωγό Σαμψούντα – Τζεϊχάν, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά, για τα οποία είναι δύσκολο να βρούμε απαντήσεις», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Τοκάρεφ και πρόσθεσε πως τα προτεινόμενα τέλη διέλευσης είναι λιγότερο ελκυστικά σε σχέση με τα υφιστάμενα τέλη, στα Στενά του Βοσπόρου.
NAYTEMPORIKH

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube