Weather Icon
Ενεργειακά-Αγωγοί , Ιταλία 29 Σεπτεμβρίου 2010

Τουρκία: Συνομιλίες για την ενδεχόμενη ένταξη της ιταλικής Εni στο έργο του αγωγού πετρελαίου Σαμψούντα – Τσειχάν

Τουρκία: Συνομιλίες για την ενδεχόμενη ένταξη της ιταλικής Εni στο έργο του αγωγού πετρελαίου Σαμψούντα – Τσειχάν

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Τανέρ Γιλντίζ , δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Τουρκία και η Ρωσία έχουν αρχίσει συνομιλίες αυτή την εβδομάδα με στόχο να φέρουν την ενεργειακή εταιρεία της Ιταλίας , Eni , στο έργο του αγωγού πετρελαίου Σαμψούντα – Τσεϊχάν.

Ο υπουργός μίλησε σε δημοσιογράφους, μετά τη συνάντησή του με τον Thomas Mirow , τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ ) , στο γραφείο του στην Άγκυρα . Απαντώντας σε ερωτήσεις , ο Yıldız είπε πως μια τεχνική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα σχετικά με το έργο Σαμψούντα – Τσεϊχάν.

«Τα δύο μέρη αποφάσισαν να διεξάγουν τις συνομιλίες γρήγορα. Θα αποφασίσουμε αυτήν την εβδομάδα αν θα αυτό το σχέδιο αναληφθεί ως διμερής ή τριμερής προσπάθεια, στην οποία μπορεί να ενταχθεί και η Ιταλία», είπε .

«Εμείς θα έχουμε συνομιλίες με τον πρόεδρο της Eni και άλλους πρόεδρους του ομίλου την Τετάρτη» ,πρόσθεσε .
Βalkans.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube