REAL TIME |

Weather Icon

Δίωξη κατά του κουρδικού καναλιού για προπαγάνδα υπέρ του ΡΚK

Δίωξη κατά του κουρδικού καναλιού για προπαγάνδα υπέρ του ΡΚK


Αντιμέτωπο με την δικαιοσύνη στη Δανία βρίσκεται το κουρδικό τηλεοπτικό δίκτυο Roj TV, που κατηγορείται για υποστήριξη “τρομοκρατικής οργάνωσης” και συγκεκριμένα του ΡΚΚ, που εντάσσεται στον κατάλογο της ΕΕ με τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η εισαγγελέας Λιζ-Λοτ Νίλας έλαβε την απόφαση για την δίωξη του καναλιού Roj TV μετά από έρευνα που άρχισε το 2005 και οδήγησε στο συμπέρασμα ότι το τηλεοπτικό δίκτυο σε ορισμένες εκπομπές του παραβίασε τη νομοθεσία κατά της “τρομοκρατίας”.

«Εξετάσαμε λεπτομερώς μια σειρά εκπομπών του Roj TV και η γενική αξιολόγηση είναι ότι έχουν το χαρακτήρα προπαγάνδας για το ΡΚΚ, που είναι τρομοκρατική οργάνωση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εισαγγελέας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Λαρς Μπάρφοντ, εξέφρασε την υποστήριξή του στις αξιολογήσεις των δικαστικών αρχών. Βασίζεται «σε αξιολόγηση της αστυνομίας και του δημόσιου κατήγορου, σύμφωνα με την οποία μία σειρά εκπομπών του Roj TV υποστηρίζουν το ΡΚΚ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης της Δανίας.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι βρίσκεται εντός των αρμοδιοτήτων μας για να καταπολεμήσουμε την “τρομοκρατία” και τους υποστηρικτές της», πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Roj TV άρχισε τις εκπομπές το 2004 και το σήμα λαμβάνεται σε 68 χώρες.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube