REAL TIME |

Weather Icon
Κούβα , Οικονομική Κρίση 14 Σεπτεμβρίου 2010

Κούβα: Kατάργηση 500.000 θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα

Η Κούβα θα καταργήσει περισσότερες από 500.000 θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα μέχρι τον Μάρτιο του 2011 στο πλαίσιο μιας διαδικασίας εξορθολογισμού της οικονομίας από τον πρόεδρο Ραούλ Κάστρο προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγικότητα, ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδία εργαζομένων της Κούβας (CTC).

Το μέτρο θα εφαρμοστεί «άμεσα μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2011, με τρόπο σταδιακό και προοδευτικό και θα έχει επίδραση σε όλους τους τομείς», ανέφερε το συνδικάτο σε ανακοίνωσή του.

«Το κράτος μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχίσει να διατηρεί εταιρίες και υπηρεσίες, των οποίων τα άτομα είναι υπεράριθμα και όπου οι απώλειες είναι αντιπαραγωγικές», σημείωσε η ομοσπονδία.

Σύμφωνα με την CTC, οι νέοι άνεργοι θα μπορούν να βρουν εργασία στον ιδιωτικό τομέα, σε συνεταιρισμούς ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Αυτό το μέτρο αποτελεί μέρος ενός προγράμματος οργάνωσης της εργασίας που δρομολογήθηκε από την κουβανική κυβέρνηση για την αύξηση της παραγωγικότητας, η οποία μειώθηκε κατά 1,1% το 2009.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube