Weather Icon

Λίβανος: Ζητεί από την Interpol διεθνές ένταλμα σύλληψης πρώην στρατηγού του στρατού

Ο Λίβανος ζήτησε από την Interpol να εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος ενός πρώην στρατηγού του λιβανικού στρατού, ο οποίος καταζητείται για συνεργασία με τις ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών (Μοσάντ), ανακοίνωσε σήμερα δικαστική πηγή.

Ο γενικός εισαγγελέας Σαΐντ Μίρζα έστειλε στο γραφείο της Interpol στη Βηρυτό ένα ένταλμα σύλληψης εναντίον του Γκασάν ελ-Ζιντ, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για συνεργασία με τις ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών, ζητώντας να εκδοθεί στο εξωτερικό”, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Το όνομα του πρώην στρατηγού αναφέρθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα από τον Χασάν Νασράλα, τον ηγέτη της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, που δήλωσε ότι αποκάλυπτε μια λίστα “κατασκόπων” που εργάζονταν για λογαριασμό του Ισραήλ.Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, ο Γκασάν ελ-Ζιντ, στρατηγός εν αποστρατεία διέφυγε στο Ισραήλ ή τη Γαλλία.

Τουλάχιστον 100 άτομα, ύποπτα για διενέργεια κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ, ανάμεσά τους μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, του στρατού και εργαζόμενοι στις τηλεπικοινωνίες, έχουν συλληφθεί από τον Απρίλιο του 2009.Αρκετοί μεταξύ αυτών κατηγορούνται ότι παρείχαν στο Ισραήλ πληροφορίες για θέσεις που χρησιμοποιήθηκαν από τη Χεζμπολάχ στον πόλεμο με το Ισραήλ το καλοκαίρι του 2006.

Τυπικά ο Λίβανος βρίσκεται ακόμη σε εμπόλεμη κατάσταση με το Ισραήλ.
Οι κατηγορούμενοι για κατασκοπεία υπέρ του εβραϊκού κράτους κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε ισόβια κάθειρξη συνοδευόμενη από καταναγκαστική εργασία.
Εάν ο δικαστής κρίνει ότι η συνεργασία τους με το Ισραήλ προκάλεσε θάνατο λιβανέζων πολιτών, μπορεί να ζητήσει τη θανατική ποινή.

Μέχρι σήμερα, ο αριθμός όσων έχουν καταδικαστεί σε θάνατο ανέρχεται σε πέντε.
Express.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube