Weather Icon
Γενικά θέματα 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΗΠΑ: Αναγκαίο το κλείσιμο στρατιωτικών βάσεων για περιορισμό των δαπανών

Το αμερικανικό υπουργείο Aμυνας θα μπορούσε να εξοικονομήσει “μεγάλα ποσά” κλείνοντας περισσότερες στρατιωτικές βάσεις, σύμφωνα με τον στρατηγό τεσσάρων αστέρων που διοικεί τις αμερικανικές δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ευρώπη.

Ο στρατηγός Ρότζερ Μπράντι δήλωσε ότι το κλείσιμο των στρατιωτικών βάσεων θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποτροπή των περικοπών άλλων δαπανών για στρατιωτικό εξοπλισμό και τη μείωση του αριθμού των στρατιωτών, καθώς εντείνονται οι πιέσεις για περικοπές στον προϋπολογισμό του υπουργείου ’μυνας.

“Έχουμε πάρα πολλές βάσεις. Πραγματικά χρειάζεται να επανεξετάσουμε το θέμα των εκτάσεων που χρησιμοποιούνται. Δεν νομίζω ότι αντέχουμε να μην κάνουμε κάτι τέτοιο. Υπάρχουν πολλά χρήματα”, δήλωσε ο στρατηγός Ρότζερ Μπράντι, στην ετήσια διάσκεψη της Ένωσης Πολεμικής Αεροπορίας. Πρόσθεσε εξάλλου ότι με το κλείσιμο κάποιων βάσεων θα εξοικονομηθούν εκατομμύρια δολάρια ετησίως και να αποφευχθούν περαιτέρω περικοπές σε προσωπικό και σε στρατιωτικές αποστολές.

Ο Αμερικανός υπουργός ’μυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς ανακοίνωσε χθες 23 νέα μέτρα για να σταματήσουν οι υπερβολικές δαπάνες σε εξοπλιστικά προγράμματα , λέγοντας ότι ο στρατός πρέπει “να κάνει περισσότερα χωρίς περισσότερες δαπάνες”.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube