Γενικά θέματα 10 Σεπτεμβρίου 2010

Ανοιξε η δίοδος Κυπρίνου – Ιβαΐλοβγκραντ

Σημαντική εναλλακτική δυνατότητα για τις μετακινήσεις στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και προοπτικές για αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας σε τοπικό επίπεδο προσφέρει η νέα δίοδος Κυπρίνου – Ιβαΐλοβγκραντ, που εγκαινίασαν χτες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, από κοινού με το Βούλγαρο ομόλογό του, Γκεόργκι Παρβάνοφ.

Στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού στάθηκε στη σημασία της νέας συνοριακής διάβασης, έστειλε με την ευκαιρία σαφές μήνυμα στη Σόφια για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης, που κινδυνεύει να μείνει στα χαρτιά, με κύρια ευθύνη της βουλγαρικής πλευράς που ανακαλύπτει διαρκώς εμπόδια. Η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου πετρελαιαγωγού θα αποτελέσει σημαντικό νέο βήμα στη διμερή συνεργασία, τόνισε ο Κ. Παπούλιας παρουσία του Βούλγαρου Προέδρου.

Ο Γκ. Παρβάνοφ θυμήθηκε ότι πρόσφατα εγκαινίασαν -και πάλι από κοινού- τη διάβαση Ιλιντεν – Εξοχής, ενώ ευχαρίστησε θερμά τον Κ. Παπούλια για την προσωπική δέσμευσή του και τη συνεχή δράση του υπέρ της προσέγγισης Ελλήνων και Βουλγάρων, τόσο ως υπουργού Εξωτερικών όσο και ως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στα εγκαίνια παρέστησαν ακόμη ο νομάρχης Εβρου, Νίκος Ζαμπουνίδης, και ο δήμαρχος της γειτονικής βουλγαρικής πόλης, Στέφαν Τάνεφ. Ο δήμαρχος Κυπρίνου, Μιχάλης Στραντζέλης, ανακοίνωσε ότι εντός του 2011 θα είναι έτοιμος και ο νέος δρόμος μέχρι το συνοριακό σταθμό, από την ελληνική πλευρά των συνόρων, με προϋπολογισμό 5 εκατ. ευρώ.

Στα εγκαίνια την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος, Θεόδωρος Πάγκαλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, και ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γεώργιος Ντόλιος. Τη ΝΔ εκπροσώπησε ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΟΥΡΛΗΣ-AGELIOFOROS

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube