Weather Icon
Κοσσυφοπέδιο , Σερβία 12 Σεπτεμβρίου 2010

Ταραχές μεταξύ Αλβανών και Σέρβων στο Κόσοβο μετά τη νίκη της Τουρκίας στο Μουντομπάσκετ

Συμπλοκές ανάμεσα σε Αλβανούς και Σέρβους ξέσπασαν το βράδυ του Σαββάτου στη Μιτρόβιτσα στο Κόσοβο με αφορμή την ήττα της Σερβίας από την Τουρκία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ.

Τα επεισόδια άρχισαν όταν εκατοντάδες νεαροί Αλβανοί πέρασαν στο σερβικό τμήμα της πόλης, πανηγυρίζοντας τη νίκη της Τουρκίας. Οι Σέρβοι απάντησαν πετώντας πέτρες στους Αλβανούς.

Η αστυνομία της EULEX έσπευσε να αποκλείσει γέφυρα στον ποταμό Ίμπαρ για να χωρίσει τις δυο πλευρές ενώ έγινε και χρήση δακρυγόνων για να αποτραπεί η γενίκευση των επεισοδίων.

Σερβικά μέσα μετέδωσαν ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ακούγονταν πυροβολισμοί από το νότιο, αλβανικό τμήμα της πόλης.

Την Κυριακή η κατάσταση ήταν πλέον ήρεμη.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες για τέσσερις τραυματίες, αλλά η αστυνομία δεν τις έχει επιβεβαιώσει. Ένας τραυματίας, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρει διαμπερές τραύμα στο χέρι, από βλήμα πυροβόλου όπλου και νοσηλεύεται στο σερβικό νοσοκομείο, στο βόρειο τμήμα της πόλης.

* Τη νίκη της Τουρκίας στον αγώνα με τη Σερβία πανηγύρισαν και χιλιάδες κάτοικοι της πόλης Νόβι Πάζαρ στην νοτιοδυτική Σερβία. Στους δρόμους της πόλης, αμέσως μετά τον αγώνα, βγήκαν νεαροί κρατώντας τουρκικές σημαίες και φωνάζοντας «εδώ είναι Τουρκία». Στην πόλη υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αλλά δεν παρενέβησαν.

ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube