Weather Icon
ΟΗΕ , Παλαιστίνη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ανεξάρτητη Παλαιστίνη ζητά ο Μπαράκ Ομπάμα από το βήμα του ΟΗΕ

Ανεξάρτητη Παλαιστίνη ζητά ο Μπαράκ Ομπάμα από το βήμα του ΟΗΕ

Νέα Υόρκη: Με έκκληση για διεθνή υποστήριξη στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή θα ανέβει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα την Πέμπτη στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, λέγοντας στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων ότι αν στηρίξουν τη διαπραγμάτευση μπορούν να υποδεχθούν σε ένα χρόνο ένα νέο μέλος στον ΟΗΕ, την Παλαιστίνη.

Στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης ανεβαίνουν επίσης την Πέμπτη οι πρόεδροι Κίνας, Ιράν και Τουρκίας με το ζήτημα του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης να κυριαρχεί στα Ηνωμένα Έθνη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα καλέσει τους κύριους πρωταγωνιστές στην περιοχή να αφήσουν πίσω τους δεκαετίες δυσπιστίας και αιματοχυσίας, να αντισταθούν στην απαισιοδοξία και να στηρίξουν την απευθείας ειρηνευτική διαπραγμάτευση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δείχνει έτοιμος να ρίξει όλο το πολιτικό και διπλωματικό κύρος του, με τους κινδύνους που αυτό περικλείει για τον ίδιο, για να σφυρηλατηθεί μια ειρήνη ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους, και καλεί τους ξένους ηγέτες «αυτή τη φορά να κάνουν τη διαφορά» από προηγούμενες αποτυχημένες προσπάθειες.

«Αν κάνουμε αυτό [στηρίξουμε τη διαπραγμάτευση], όταν επιστρέψουμε εδώ την ερχόμενη χρονιά, θα μπορούσαμε να έχουμε μια συμφωνία που θα μας οδηγήσει να υποδεχθούμε ένα νέο μέλος των Ηνωμένων Εθνών: ένα ανεξάρτητο κράτος της Παλαιστίνης που θα ζει ειρηνικά με το Ισραήλ» αναμένεται να δηλώσει ο Μπαράκ Ομπάμα αποσπασμάτων της ομιλίας του που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

Η έκκληση του Μπαράκ Ομπάμα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών, οι οποίες επαναλήφθηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου υπό την αιγίδα των ΗΠΑ και του ίδιου του προέδρου τους.

Πηγή: news.in.gr
http://www.philenews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube