REAL TIME |

Γενικά θέματα 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ο εισηγητής σπούδασε με κονδύλια Άγκυρας;

Ο εισηγητής σπούδασε με κονδύλια Άγκυρας;

ΘΕΜΑασυμβίβαστου της ιδιότητας του εισηγητή της Ευρωβουλής για τις εμπορικές σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, τέθηκε χθες ενώπιον της ολομέλειας για τον Βούλγαρο, τουρκικής καταγωγής ευρωβουλευτή των Φιλελευθέρων, Μετίν Καζάκ. Εναντίον του κ. Καζάκ διατυπώθηκε ο ισχυρισμός ότι σπούδασε με κονδύλια της Άγκυρας στη Σορβόνη,
κατηγορία που εκτόξευσε ο Βούλγαρος μη εγγεγραμμένος ευρωβουλευτής Ντίμιταρ Στογιανόφ.

Ο κ. Στογιανόφ είπε ότι διαπιστώνει «ασυμβίβαστο», υποστηρίζοντας ότι ο κ. Καζάκ δεν θα έπρεπε να αποκτήσει την ιδιότητα του εισηγητή έκθεσης για τις εμπορικές σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.

Επιπλέον, ο κ. Στογιανόφ ζήτησε όπως η έκθεση επιστραφεί ως απαράδεκτη στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου προκειμένου να οριστεί νέος εισηγητής. Ωστόσο, η θέση του κ. Στογιανόφ απορρίφθηκε από την Ευρωβουλή, καθώς δεν εξασφάλισε την υποστήριξη σαράντα και πλέον ευρωβουλευτών, όπως ορίζει ο κανονισμός του Σώματος.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube