Weather Icon
Γενικά θέματα 7 Σεπτεμβρίου 2010

Επεκτείνεται το μέτρο στέρησης της γαλλικής υπηκοότητας

Το μέτρο στέρησης της γαλλικής υπηκοότητας θα επεκταθεί σε ορισμένους εγκληματίες που πήραν πρόσφατα την υπηκοότητα, κυρίως αυτούς που έχουν σκοτώσει μέλη των δυνάμεων της τάξης, αλλά όχι και αυτούς που έχουν καταδικαστεί για πολυγαμία, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία έπειτα από σύνοδο που πραγματοποιήθηκε και της οποίας προΐστατο ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Κατά τη σύνοδο αυτή για τη ρύθμιση “ζητημάτων ασφάλειας και μετανάστευσης”, ο Σαρκοζί ζήτησε να υιοθετηθεί “με τη μικρότερη δυνατή καθυστέρηση (…) η δυνατότητα αφαίρεσης της γαλλικής υπηκοότητας, σε διάστημα 10 ετών μετά τη λήψη της, σε αυτούς που επιτίθενται κατά της ζωής ενός ανθρώπου που κατέχει δημόσια εξουσία, ιδιαίτερα των αστυνομικών και των χωροφυλάκων”, σύμφωνα με το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Αντιθέτως ο γάλλος πρόεδρος απέρριψε πρόταση του υπουργού Εσωτερικών Μπρις Ορτφέ να επεκταθεί η δυνατότητα αφαίρεσης της γαλλικής υπηκοότητας ώστε να αφορά και τους Γάλλους που έχουν πάρει την υπηκοότητα και έχουν καταδικαστεί για πολυγαμία.

Η δυνατότητα αφαίρεσης της υπηκοότητας περιορίζεται σήμερα στις περιπτώσεις καταδίκης για τρομοκρατία και / ή για επίθεση κατά της κρατικής ασφάλειας.
Νooz.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube