Weather Icon
Εκλογές 2010 8 Σεπτεμβρίου 2010

Εκλογική “ανορεξία” σε κλίμα δυσπιστίας

της Ελίνας Γαληνού
Αυτό που παρατηρείται στο τωρινό προεκλογικό κλίμα, μάλλον δεν το έχουμε ξαναδεί. Η γενικευμένη ανορεξία που εκδηλώνεται από τους πολίτες αλλά και από μεγάλο μέρος του πολιτικού κόσμου είναι πρωτοφανής, όπως και το φαινόμενο μαζικής άρνησης των προτεινομένων υποψηφίων προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Η μεν συμπεριφορά των πολιτών βέβαια, μπορεί να εξηγηθεί ευκολότερα μάλλον. Οι πολίτες σήμερα, έτσι όπως έχουν καταδικαστεί να τρέχουν σε έναν αγώνα επιβίωσης, το τελευταίο πράγμα που τους συγκινεί, είναι συζητήσεις περί εκλογών…Είναι τόσο απογοητευμένοι και κουρασμένοι από τους πολιτικούς, που δύσκολα πιστεύουν ότι ένας οποιοσδήποτε επόμενος που θα αναλάβει είτε στην κυβέρνηση, είτε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα αντιμετωπίσει τα κακώς κείμενα που ολοένα χειροτερεύουν, ή θα ελαφρύνει τον κόσμο από τα προβλήματά του.
Αυτό θα πρέπει να το έχουν υπ΄όψη τους οι υποψήφιοι, οι οποίοι όσα και αν υποσχεθούν, δύσκολα θα γίνουν πιστευτοί από τους ψηφοφόρους. Τι συμβαίνει όμως με τους πολιτικούς, οι οποίοι σε άλλες εποχές, κυριολεκτικά “στριμώχνονταν στην ουρά” ελπίζοντας μήπως και λάβουν το πολυπόθητο χρίσμα του υποψηφίου για Δήμο, Νομαρχία, ή Περιφέρεια; Πώς εξηγούνται αυτά τα μαζικά “ευχαριστώ δεν θα πάρω..” που πρόσφατα εισέπραξε ο πρωθυπουργός από την πλειοψηφία των προτεινομένων; Ισως διότι γνωρίζουν πώς είναι η κατάσταση εκ των έσω μηχανισμών…
Γνωρίζουν μάλλον ή ακούνε τα παράπονα και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, ή την οργή του λαού και φοβούνται; Ας μην αποκλείσουμε ότι συμβαίνει και αυτό Αλλά ίσως και να γνωρίζουν ακόμα καλύτερα, ότι αν εκλεγούν, θα βρεθούν από την άλλη κιόλας μέρα, αντιμέτωποι με την εφαρμογή του νέου Καλλικράτη, ένα σχέδιο υπό εφαρμογή που ακόμα δεν έχει δοκιμαστεί στην πράξη. Η πειραματική αλλαγή του αυτοδιοικητικού χάρτη της χώρας συν την έλλειψη οικονομικών πόρων εν μέσω κρίσης, είναι ευνόητο ότι θα δημιουργήσει πάρα πολλές δυσκολίες ενώ παράλληλα, θα συσσωρεύονται τα απαιτητικά προβλήματα που πρέπει να διαχειριστούν. Αυτές οι προοπτικές αβεβαιότητας, είναι λογικό να τρομάζουν και τους πλέον τολμηρούς..
Εκτός απ΄αυτό, πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος έχουν ήδη εκφράσει δυσαρέσκειες λόγω προβλημάτων συνεννόησης και επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό, ο οποίος συνεχώς απουσιάζει, ενώ δεν ενημερώνει και πολλούς από τους συνεργάτες του, παρά μόνο για ειλημμένες αποφάσεις. Με τόσα αποθαρρυντικά δεδομένα λοιπόν, δεν είναι διόλου περίεργο που πολλοί αποφεύγουν να εμπλακούν στην περιπέτεια των τωρινών εκλογών, ώστε να μην υποστούν τις συνέπειες.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube