Weather Icon
Γενικά θέματα 17 Σεπτεμβρίου 2010

Η πώληση όπλων σε συμμάχους γίνεται για το συμφέρον των ΗΠΑ

Η πώληση όπλων σε συμμάχους όπως η Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ είναι “προς το εθνικό συμφέρον” των Ηνωμένων Πολιτειών γιατί ευνοεί τη σταθερότητα, ιδίως απέναντι στο Ιράν, υποστήριξε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Φίλιπ Κρόουλι.

“Παρέχουμε στρατιωτικά μέσα και βοήθεια όσον αφορά την ασφάλεια σε πολλούς συμμάχους, όπως το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία. Είναι προς το εθνικό συμφέρον μας να το κάνουμε, ώστε να διατηρήσουμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή”, είπε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας.

Ο Κρόουλι είχε ρωτηθεί από δημοσιογράφο για την πληροφορία που ανέφερε ότι η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα θα υποβάλλει στο Κογκρέσο ένα κολοσσιαίο συμβόλαιο αγοραπωλησίας όπλων, ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που θα αφορά την παράδοση αεροσκαφών και ελικοπτέρων στη Σαουδική Αραβία. Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την πληροφορία, σεβόμενος, όπως είπε, τις διαδικασίες του Κογκρέσου.

Εξάλλου, νωρίτερα το Ισραήλ είχε ανακοινώσει ότι πρόκειται να ενισχύσει το οπλοστάσιό του με το νέο αμερικανικό καταδιωκτικό F-35.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube