Weather Icon
πΓΔΜ, Σκόπια , Σκοπιανό 8 Σεπτεμβρίου 2010

Μιλόσοσκι: «Ξεπεράστε τα ταμπού»

Μιλόσοσκι: «Ξεπεράστε τα ταμπού»

!«Να ξεπεράσει τα ταμπού που τη βαραίνουν» και «να δει την πραγματικότητα της ύπαρξης της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, του μακεδονικού λαού και την αξιοπρέπεια των Μακεδόνων πολιτών» κάλεσε την Ελλάδα με συνέντευξή του στο Radio Free Europe ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι.

Ο Μιλόσοσκι θεωρεί ότι «τα ταμπού είναι κληρονομιά του ψυχρού πολέμου», αποδίδει στα ελληνικά ΜΜΕ «εικοτολογίες» περί προσδιορισμών μπροστά από την ονομασία των Σκοπίων, όπως Βαρντάρ ή Βαρντάρσκα, και δηλώνει ότι θα περιμένει τις προτάσεις του μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς. Επαναλαμβάνει ότι το θέμα είναι διμερές και ότι η τελική πρόταση θα τεθεί σε δημοψήφισμα.ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Συγχαρητήρια επιστολή Μιλόσοσκι στο Δ. Δρούτσα
Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αν. Μιλόσοσκι, απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στο Δημήτρη Δρούτσα, για την ανάληψη των καθηκόντων του ως υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας.Με την ίδια επιστολή, ο κ. Μιλόσοσκι προσκαλεί τον κ. Δρούτσα να πραγματοποιήσει επίσκεψη στα Σκόπια.

«Θα ήθελα, με την ευκαιρία αυτή, να υπογραμμίσω την πεποίθησή μου ότι στην επικείμενη περίοδο θα καταβάλλουμε κοινές προσπάθειες για την αναβάθμιση των σχέσεων των δύο χωρών μας στο πνεύμα των ευρωπαϊκών αξιών, της αμοιβαίας συνεργασίας και κατανόησης. Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι, με κοινές προσπάθειες, μπορούμε να προσδώσουμε μια νέα διάσταση στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας, συνεισφέροντας έτσι, όχι μόνο στη σύσφιγξη των σχέσεων σε διμερές επίπεδο, αλλά και στη σταθερότητα και την πρόοδο της ευρύτερης περιοχής», αναφέρει ο κ. Μιλόσοσκι, στην συγχαρητήρια επιστολή του προς τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών.

«Εκφράζοντας για μία ακόμη φορά την πάγια πεποίθηση ότι οι μελλοντικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας θα αναπτυχθούν σε πνεύμα φιλίας και αμοιβαίας κατανόησης, αξιότιμε συνάδελφε, θα ήθελα να σας απευθύνω πρόσκληση για επίσημη επίσκεψη στη Δημοκρατία της Μακεδονίας, σε ημερομηνία που θα προσδιοριστεί δια της διπλωματικής οδού. Είμαι πεπεισμένος ότι, η επίσκεψή σας θα αποτελέσει ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων για πολλά ζητήματα και θα συνεισφέρει στην εμπέδωση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και στην ενδυνάμωση των σχέσεων καλής γειτονίας», καταλήγει η επιστολή του κ. Μιλόσοσκι προς τον κ. Δρούτσα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube