REAL TIME |

Weather Icon

Πρόταση για δημιουργία Διεθνούς Μουσείου Γενοκτονιών

Πρόταση για δημιουργία Διεθνούς Μουσείου Γενοκτονιών

Τη δημιουργία Διεθνούς Μουσείου Γενοκτονιών, μέσα στο οποίο θα υπάρχει πτέρυγα αφιερωμένη και στη γενοκτονία των Ποντίων, αναμένεται να προτείνει από την Αθήνα ο διευθυντής του Ινστιτούτου για τα Ολοκαύτωμα και τη Γενοκτονία της Ιερουσαλήμ κ. Israel Charny.

Ο κ. Charny θα είναι ένας από τους βασικούς ομιλητές του διεθνούς συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής με θέμα: “Τρεις Γενοκτονίες. Μία στρατηγική”, που συνδιοργανώνουν η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας, η Ενωση Σμυρναίων, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών και η Πανελλήνια Ενωση Ασσυρίων με την υποστήριξη της Ν.Α. Αθηνών.

Πρόκειται για φορείς που εκπροσωπούν τους χριστιανικούς λαούς της Ανατολής (Ελληνες, Αρμένιους και Ασσύριους) που υπέστησαν το έγκλημα της γενοκτονίας στις αρχές του 20ού αιώνα από τους Οθωμανούς και τους Νεότουρκους στη συνέχεια.

“Στόχος του συνεδρίου είναι η ευρεία σχετική ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και η δημιουργία των προϋποθέσεων που θα οδηγήσουν σε διεθνείς αναγνωρίσεις του εγκλήματος αυτού, το οποίο ο ΟΗΕ χαρακτήρισε ως “έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας”, δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου την Τετάρτη, ο κ. Αντώνης Παυλίδης, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής.

Στο συνέδριο θα παραβρεθούν ακαδημαϊκοί και προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ανάμεσά τους και οι Τούρκοι συγγραφείς και ερευνητές κ. Ragip Zarakoglou και Sait Cetinoglou, που είναι γνωστοί για τους αγώνες τους για την αναγνώριση των γενοκτονιών που πραγματοποιήθηκαν στην Τουρκία.

Την πανηγυρική συνεδρίαση θα κηρύξει στις 21.00 το βράδυ της Παρασκευής ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής κ. Βάσος Λυσσαρίδης.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της Ενωσης Σμυρναίων κ. Ευάγγελος Τσίρκας, που έκανε λόγο για “Γενοκτονία του Ελληνισμού της Ανατολής”, ανακοίνωσε πως προωθείται η δημιουργία Μουσείου Ελληνισμού της Ανατολής στα ερειπωμένα οικήματα (προσφυγικά) στους Αμπελόκηπους, επί της Λ. Αλεξάνδρας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδας κ. Κασπάρ Καραμπατιάν ζήτησε να υπάρξει συνεργασία και συντονισμός Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων, με στόχο την προώθηση του αιτήματος για αναγνώριση των τριών γενοκτονιών στο εξωτερικό.

Τη συνέντευξη Τύπου παρακολούθησε και ο δήμαρχος Πειραιά και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Παναγιώτης Φασούλας.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube