Weather Icon
Γενικά θέματα 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ Στη Βουλή του Λιβάνου η οριοθέτηση

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ Στη Βουλή του Λιβάνου η οριοθέτηση

Η οριοθέτηση της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ Λιβάνου και Κύπρου ήταν το κύριο θέμα συζήτησης στη συνάντηση που είχε ο Υπουργός Οικονομίας και Εμπορίου του Λιβάνου Μοχάμεντ Σαφάτι με τους Κύπριους Υπουργούς Οικονομικών και Εμπορίου.

Ο κ. Σαφάτι υποσχέθηκε ότι θα προωθήσει αυτό το αίτημα το συντομότερο δυνατό για επικύρωση, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου, Αντώνη Πασχαλίδη. Στις δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι συζητήθηκε το θέμα της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης των δύο χωρών και ο Λιβάνιος Υπουργός ενημέρωσε τους Κύπριους αξιωματούχους ότι η συμφωνία για επικύρωση βρίσκεται ήδη ενώπιον της Βουλής και ότι ο ίδιος θα την προωθήσει το συντομότερο δυνατό για να συμπληρωθεί και αυτό το σκέλος της διαδικασίας.

Το αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας για την οριοθέτηση της οικονομικής ζώνης της Κύπρου προήλθε μετά από έρευνες για εντοπισμό φυσικού αερίου σε θαλάσσιες περιοχές, που εφάπτονται της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου. Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι κοιτάσματα φυσικού αερίου έχουν εντοπισθεί στις θαλάσσιες περιοχές Λεβιάθαν και Ταμάρ του Ισραήλ, που εφάπτονται με το κυπριακό “Οικόπεδο Δώδεκα”.
SHMERINH

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube