Weather Icon
Γενικά θέματα 16 Σεπτεμβρίου 2010

Αποστασιοποιείται το Πατριαρχείο από την πρόθεση τέλεσης λειτουργίας στην Αγία Σοφία

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αντιτίθεται στην πρόθεση των ορθοδόξων των ΗΠΑ να βρεθούν την Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, για λειτουργία στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του, δηλώνοντας αποστασιοποιημένο από τη συγκεκριμένη ενέργεια στις τουρκικές Αρχές.

Σημειώνεται ότι για την Παρασκευή, ανήμερα της εορτής, προγραμματίστηκε μετάβαση στην Κωνσταντινούπολη περίπου 250 Ελλήνων ορθοδόξων των ΗΠΑ, μελών της Παγκόσμιας Ενορίας Αγίας Σοφίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ενορίας, Κρις Σπύρου, προκειμένου να τελέσουν θεία λειτουργία μέσα στον χώρο της Αγίας Σοφίας.http://www.tovima.gr

Ο Γ. Πεταλωτής για την Αγία Σοφία
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής ερωτηθείς σχετικά με την πρόθεση του προέδρου της Παγκόσμιας ενορία της Αγίας Σοφίας Κρις Σπύρου να πραγματοποιήσει λειτουργία στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη δήλωσε: «Είναι ένας ιδιωτικός φορέας, εμείς ασχολούμαστε με ό,τι κάνει η κυβέρνηση». Εξ άλλου, για το ίδιο θέμα ο Υπουργός Εξωτερικών Δημ. Δρούτσας ερωτηθείς σχετικά σημείωσε ότι τα “θέματα εκκλησιαστικής τάξης είναι αρμοδιότητα του Οικουμενικού Πατριαρχείου” και προσέθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση “βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο”, υπογραμμίζοντας πως “οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε τις απόψεις του σε αυτά τα θέματα”.
© 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube