Weather Icon

Υπέρμαχοι της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε οι ΥΠΕΞ Βρετανίας και Φινλανδίας

Υπέρμαχοι της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε οι ΥΠΕΞ Βρετανίας και Φινλανδίας

Υπέρμαχοι της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, τάσσονται με άρθρο τους στην εφημερίδα Financial Times, οι Υπουργοί Εξωτερικών Βρετανίας και Φινλανδίας Ουίλλιαμ Χέηγκ και Αλεξάντερ Σταπ.

Οι δύο Υπουργοί μάλιστα, θα ζητήσουν από τους ομολόγους τους στην Ε.Ε να αναγνωρίσουν τον αυξανόμενο ρόλο και επιρροή της Τουρκίας στη διεθνή σκηνή. Όσο για το αν αναφέρουν το Κυπριακό; Στο άρθρο τους, προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Τουρκία υποστηρίζει τις προσπάθειες για λύση από την οποία η ανταμοιβή θα είναι μεγάλη.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Φινλανδία υποστηρίζουν το στόχο της Τουρκίας για ένταξη της στην ΕΕ, αλλά –παρατηρούν- η ενταξιακή της πορεία κινείται με αργούς ρυθμούς.

Πιστεύουμε ότι η ΕΕ δεν θα πρέπει να περιμένει μέχρι που η Τουρκία ενταχθεί ως πλήρες μέλος για να επωφεληθεί από την ισχύ των σχέσεων της, αναφέρουν. Μόνον όταν η Τουρκία παρακαθίσει στο τραπέζι ως πλήρες μέλος, εκτιμούν οι δύο Υπουργοί, η χώρα αυτή θα είναι σε θέση να συνεισφέρει πλήρως στην ασφάλεια και την ευημερία των κρατών-μελών. Για το Κυπριακό αναφέρεται στο άρθρο ότι η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στην υποστήριξη των προσπαθειών για την εξεύρεση λύσης.

Χρειάζεται να μετατρέψουμε το στόχο αυτό σε πραγματικότητα, έτσι ώστε η 36χρονη διαίρεση του νησιού να τερματιστεί. Είναι αναγκαίο οι ηγέτες και των δύο κοινοτήτων να συνεχίσουν να δείχνουν θάρρος για τη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων. Η ανταμοιβή θα είναι μεγάλη, η εξεύρεση λύσης θα φέρει σημαντικά οφέλη για την οικονομία και την ασφάλεια όχι μόνο για όλους τους κατοίκους του νησιού αλλά επίσης στην Τουρκία, την ΕΕ και ολόκληρη τη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, γράφουν, επίσης.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube