Weather Icon
Ισραήλ , Παλαιστίνη 13 Σεπτεμβρίου 2010

Παλαιστίνιοι βοσκοί νεκροί από οβίδες Ισραηλινών

Παλαιστίνιοι βοσκοί νεκροί από οβίδες Ισραηλινών
Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην πόλη της Γάζας στις 9 Σεπτεμβρίου Φωτογραφία: PHOTOSHOT

Τρεις Παλαιστίνιοι βοσκοί από το Μπέιτ Χανούν, ανάμεσά τους ένας 91χρονος άνδρας και ο 21χρονος εγγονός του, σκοτώθηκαν χθες το βράδυ από βολές ισραηλινού πυροβολικού στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, σε αγροτική περιοχή κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.

Λίγες ώρες νωρίτερα, δύο ρουκέτες είχαν εκτοξευτεί προς τη δυτική Νεγκέβ, πέφτοντας κοντά στον ισραηλινό οικισμό Σάαρ Χανεγκέβ, χωρίς να προκαλέσουν θύματα ή ζημιές. Η ένοπλη πτέρυγα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης είχε στο μεταξύ αναλάβει την ευθύνη για την εκτόξευση έξι βλημάτων όλμου μέσα στο ισραηλινό έδαφος το Σάββατο -πάλι χωρίς πρόκληση απωλειών. Και πιο πριν, νύχτα Παρασκευής προς Σάββατο, την πρώτη μέρα του τριήμερου εορτασμού του Εϊντ Αλ Φιτρ, του τέλους της νηστείας του μήνα Ραμαντάν, ισραηλινά αεροσκάφη είχαν βομβαρδίσει τρεις δημοτικές κτηριακές εγκαταστάσεις στην Πόλη της Γάζας και δύο τούνελ λαθρεμπορίου στη Ράφα, στα νότια, στα σύνορα με την Αίγυπτο. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί τους βομβαρδισμούς ως απάντηση στη συνεχιζόμενη εκτόξευση ρουκετών από τη Γάζα.

(Πηγές: Reuters, ΑΠΕ, Ma’anNewsAgency)
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube