Γενικά θέματα 5 Σεπτεμβρίου 2010

Ρωσία – Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο Νταγκεστάν

Ρωσία – Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο Νταγκεστάν

Επίθεση αυτοκτονίας με στόχο στρατιωτική μονάδα έγινε στο Νταγκεστάν, στο ρωσικό Καύκασο, που στοίχισε τη ζωή πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 39, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, που επικαλείται πηγές των τοπικών δυνάμεων ασφαλείας.

Καμικάζι ανατίναξε το παγιδευμένο όχημα στο οποίο επέβαινε στην περιοχή Νταλνίι, κοντά σε εγκαταστάσεις του στρατού. “Η έκρηξη έγινε στις 00.30 (τοπική ώρα). Τρεις στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι 36 τραυματίστηκαν”, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου ʼμυνας, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.Όμως αξιωματούχος των τοπικών δυνάμεων ασφαλείας έκανε λόγο για “πέντε νεκρούς και 39 τραυματίες”.

Ο Μπεκμουρζά Μπεκμουρζάγιεφ, περιφερειακός υπουργός αρμόδιος για εθνικά και θρησκευτικά θέματα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μαζί με δύο από τους σωματοφυλακές τους, που επίσης τραυματίστηκαν από την έκρηξη, αναφέρεται στο ρωσικό ανακοινωθέν. Ο οδηγός εξέπνευσε επί τόπου.

Λίγη ώρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας έγινε δεύτερη έκρηξη σε αυτοκινητόδρομο απ όπου περνούσε όχημα της αστυνομίας, αλλά από αυτή την επίθεση δεν υπάρχουν θύματα, σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου RIA Novosti.

Το Νταγκεστάν , στην περιοχή του Καυκάσου, είναι, εδώ και χρόνια θέατρο ταραχών, σφοδρών συγκρούσεων και δράσης ένοπλων οργανώσεων.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ,ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube