REAL TIME |

Γενικά θέματα 8 Σεπτεμβρίου 2010

Στρατιωτική συνεργασία συμφώνησαν Ρωσία και Ισραήλ με έμφαση σε τεχνολογίες αιχμής

Στρατιωτική συνεργασία συμφώνησαν Ρωσία και Ισραήλ με έμφαση σε τεχνολογίες αιχμής
Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ και ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν (Φωτογραφία: Reuters)

Μόσχα, ΡωσίαΣυμφωνία για τη στρατιωτική συνεργασία με ανταλλαγή τεχνολογίας σε τομείς αιχμής και συνεργασία στη καταπολέμηση της τρομοκρατίας υπέγραψαν η Ρωσία και το Ισραήλ.(http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/09/blog-post_5830.html)

Κατά τη συνάντησή τους στη Μόσχα τη Δευτέρα, ο Ρώσος υπουργός Ανατόλι Σερντιάκοφ και ο Ισραηλινός ομόλογός του Εχούντ Μπαράκ συμφώνησαν ακόμη να εργαστούν και για την αποτροπή διάδοσης πυρηνικών όπλων.

Η Ρωσία, όπως σημειώνει η Jerusalem Post, αγόρασε το 2009 δώδεκα μη επανδρωμένα αναγνωριστικά αεροσκάφη, διαφορετικού πάντως τύπου που χρησιμοποίησε η Γεωργία στο μεταξύ τους πόλεμο.

Τώρα, καθώς η Ρωσία σχεδιάζει να αγοράσει άλλα 36 αεροσκάφη, το Ισραήλ ενδιαφέρεται για τη σύσταση κοινοπραξίας για τη κατασκευή τους.

Ανοιχτό έμεινε το ενδεχόμενο να παραχωρήσει και η Ρωσία εξοπλισμό αιχμής στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της ισραηλινής αεροπορίας. Πρόκειται για «τεχνολογίες λέιζερ», ανέφερε, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα, ο πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν

Ωστόσο, το Ισραήλ εμφανίζεται ανήσυχο για τις αγορές ρωσικού εξοπλισμού και μάλιστα πυραυλικού από τη Συρία και το Ιράν. Συγκεκριμένα, η Συρία ενδιαφέρεται να αγοράσει υπερηχητικά βλήματα κατά πλοίων επιφανείας και το Ιράν το προηγμένο αντιαεροπορικό σύστημα S-300.
Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube