Weather Icon
Γενικά θέματα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Ρωσο-ινδικός πύραυλος σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ

Ρωσο-ινδικός πύραυλος σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ

Ο ιπτάμενος πύραυλος BrahMos ινδο-ρωσικής κατασκευής στη διάρκεια των δοκιμών του ανέπτυξε για πρώτη φορά υπερηχιτική ταχύτητα πτήσης, καταρρίπτωντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ.

Η είδηση αυτή μεταδόθηκε από το πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, επικαλούμενο τα ινδικά ΜΜΕ. Ο πύραυλος BrahMos είναι έτοιμος να συμπεριληφθεί στους εξοπλισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων,- είπαν οι κατασκευαστές τους. Τα προσεχή χρόνια, κατά τη γνώμη τους, δεν θα έχει ανάλογά του πουθενά στον κόσμο. Τώρα συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής υπερηχητικού μοντέλου του πυραύλου BrahMos.http://greek.ruvr.ru

Επιτυχής και αυτή η δοκιμή του BrahΜos (video)
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ινδία δοκίμασαν με επιτυχία την Κυριακή τον αναβαθμισμένο και προσαρμοσμένο για εκτόξευση από την ξηρά, ινδικο-ρωσικό πύραυλο BrahMos, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κοινού εταιρικού σχήματος BrahMos Aerospace, στο Νέο Δελχί. Η τροποποιημένη παραλλαγή χαρακτηρίζεται από πολύ μεγάλη ακρίβεια.

Εκτοξεύθηκε η προηγμένη έκδοση του πυραύλου εδάφους – εδάφους BrahMos Block II. Η προηγούμενη δοκιμή, επίσης επιτυχής, είχε πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου.Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, ο πύραυλος εκτέλεσε πολλαπλούς ελιγμούς κατά την πορεία του προς τον στόχο, καθώς επίσης και «κάθετη εφόρμηση», ενώ πετούσε προς το στόχο με υπερηχητική ταχύτητα.

Οι επιδόσεις του συγκεκριμένου τύπου του BrahMos είναι 290 χιλιόμετρα εμβέλεια, ενώ μπορεί να φέρει συμβατική κεφαλή βάρους 300 κιλών. Η δε ταχύτητά του είναι υπερδιπλάσια της ταχύτητας του ήχου, αγγίζοντας τα 2,8 Mach.

Υπενθυμίζεται, ότι το όνομα του πυραύλου προέρχεται από τον ινδικό ποταμό Μπραχμαπούτρα και τον ρωσικό Μόσκβα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube