REAL TIME |

Weather Icon
Ιαπωνία , Κίνα 10 Σεπτεμβρίου 2010

Ιαπωνία: Ανησυχία με αφορμή τις αμυντικές δαπάνες του Πεκίνου

Η Ιαπωνία εξέφρασε ανησυχίες για την κλιμακούμενη στρατιωτική δραστηριότητα της Κίνας και κάλεσε το Πεκίνο να είναι πιο ξεκάθαρο ως προς τις στρατιωτικές δαπάνες, καθώς παρατηρείται ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών για τον έλεγχο μικρών νησιών στην Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας.

“Η Κίνα κλιμακώνει τη ναυτική δραστηριότητά της ακόμα και στα ύδατα που βρίσκονται κοντά στην Ιαπωνία”, αναφέρει στην ετήσια έκθεσή του το ιαπωνικό υπουργείο ‘Αμυνας, προσθέτοντας ότι “η έλλειψη διαφάνειας για την εθνική αμυντική πολιτική και η στρατιωτική δραστηριότητα είναι πηγές ανησυχίας για την περιοχή και τη διεθνή κοινότητα, περιλαμβανόμενης της Ιαπωνίας”.

Οι αμυντικές δαπάνες της Κίνας έχουν σχεδόν τετραπλασιασθεί την τελευταία δεκαετία, ενώ οι αντίστοιχες δαπάνες στην Ιαπωνία μειώθηκαν κατά 4% λόγω και των οικονομικών προβλημάτων.Η Ιαπωνία διατηρεί στράτευμα 230.000 ανδρών, το οποίο όμως είναι μόλις το ένα δέκατο του στρατεύματος της Κίνας.
ΕΞΠΡΕΣΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube