Weather Icon
Γενικά θέματα , Γερμανία 24 Σεπτεμβρίου 2010

Στενότερη συνεργασία Γερμανίας-Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας

Την πρόθεσή τους να ενισχύσουν τη συνεργασία τους σε θέματα ασφάλειας και στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας εξέφρασαν οι υπουργοί Εσωτερικών της Γερμανίας και της Τουρκίας Γόμας ντε Μεζιέρ και Μπεσίρ Αταλάι αντίστοιχα.

«Δημιουργούμε άμεσα μια κοινή επιτροπή για θέματα κατά της τρομοκρατίας και θέματα ασφάλειας» δήλωσε ο κ. Αταλάι μετά από συνάντηση που είχε στην Άγκυρα με το Γερμανό ομόλογό του, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Τουρκία.

«Η επιτροπή αυτή θα συνέρχεται συχνά, σε καθημερινή βάση αν είναι απαραίτητο, θα εργάζεται πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα και θα παρουσιάζει τα αποτελέσματά της σε μας» πρόσθεσε.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης σχετικά με τις προσπάθειες της Τουρκίας για την αντιμετώπιση του παράνομου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Ο Ντε Μεζιέρ, ο οποίος συναντήθηκε επίσης με επικεφαλής των θρησκευτικών μειονοτήτων της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα, ζήτησε από την τουρκική κυβέρνηση να δεσμευτεί περαιτέρω για την προστασία των δικαιωμάτων τους.

Ο Γερμανός υπουργός ζήτησε επίσης από της τουρκικές αρχές να επιτρέψουν την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube