REAL TIME |

Γενικά θέματα 29 Σεπτεμβρίου 2010

Μαυροβούνιο: ο Μ. Τζουκάνοβιτς καλεί τους Τούρκους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τουρκικές εταιρείες που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας, έλαβε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων της Τουρκίας (TOBB), Ριφάτ Χισαρτσικλίογλου, από τον πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς.

Ο αντιπρόεδρος της ΤΟΒΒ και αναπληρωτής πρόεδρος και της Ένωσης Ευρωπαϊκών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων (EUROCHAMBERS) επισκέφθηκε το Μαυροβούνιο, όπου συμμετείχε σε συνέδριο και παράλληλα συναντήθηκε με τον κ. Τζουκάνοβιτς.

Στη συνάντηση αυτή, ο κ. Τζουκάνοβιτς, όπως είπε ο κ. Χισαρτσικλίογλου, πρότεινε τη συνεργασία Τουρκίας- Μαυροβουνίου, σε τομείς- κυρίως- όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, η παραγωγή λευκών ειδών, η γεωργία και τα ηλεκτρονικά προϊόντα.

“Υπάρχουν μερικές τουρκικές εταιρείες, που έχουν επενδύσει στο Μαυροβούνιο. Αλλά είναι μόνο η αρχή. Παρά το γεγονός ότι, είμαστε μια μικρή χώρα, είμαστε καθ’ οδόν στο να γίνουμε η πιο δυναμική οικονομία στην περιοχή μας. Θα έχουμε γρήγορη ανάπτυξη, ειδικά στους τομείς των κατασκευών, της ενέργειας και του τουρισμού. Περιμένουμε τις τουρκικές εταιρίες, εδώ. Οι πόρτες μας είναι ορθάνοιχτες γι’ αυτές”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζουκάνοβιτς.

Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΤΟΒΒ, είπε ακόμη πως γνωρίζει πολύ καλά “τη δύναμη και τις προοπτικές” της Τουρκίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Χισαρτσικλίογλου επισήμανε ότι, περίπου 20.000 Τούρκοι επιχειρηματίες δραστηριοποιούνται στα Βαλκάνια και πρόσθεσε πως οι τουρκικές επενδύσεις εκτός της χώρας ανέρχονται σε περίπου 20 δισ. δολ.

“Πιστεύουμε στο μέλλον του Μαυροβουνίου. Εάν συμφωνείτε, μπορούμε να μοιραστούμε την εμπειρία μας σε ό,τι αφορά τις οργανωμένες βιομηχανικές ζώνες”, είπε στον κ. Τζουκάνοβιτς ο αντιπρόεδρος της ΤΟΒΒ. Ο ίδιος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου για την πορεία της τουρκικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube