Weather Icon

Αστυνομικές έρευνες σε κουρδικές οργανώσεις της Αυστραλίας

Αστυνομικές έρευνες σε κουρδικές οργανώσεις της Αυστραλίας

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, συνεχίζονται οι έρευνες της Ομοσπονδιακής και της πολιτειακής αστυνομίας του Σίδνεϊ, της Μελβούρνης και του Περθ, μετά την πρόσφατη έρευνά (επιδρομή) τους στα γραφεία κουρδικών οργανώσεων των πόλεων αυτών, σε αναζήτηση εγγράφων που αποδεικνύουν την οικονομική υποστήριξη των οργανώσεων στο PKK, που φέρεται να ανέρχεται στο 1 εκατομμύριο δολάρια Αυστραλίας.

Η αστυνομία δεν προέβη σε συλλήψεις, ενώ επικεφαλής τόνισαν ότι οι οργανώσεις δεν παρουσιάζουν κίνδυνο για την Αυστραλία. Εκπρόσωποί τους δήλωσαν σοκαρισμένοι, δεδομένου ότι οι οργανώσεις αυτές παρέχουν πολιτιστική στήριξη στην κουρδική κοινότητα, καθώς και βοήθεια στους νέους μετανάστες, σύμφωνα με ισχυρισμούς τους.

Αξιοσημείωτη είναι η παρέμβαση της τουρκικής Πρεσβείας στην Καμπέρα, που μέσω του δεύτερου γραμματέα της, Ουμούτ Οζτούρκ, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις έρευνες της αστυνομίας, τις ανησυχίες της για τα κουρδικά σωματεία της Αυστραλίας και τις διασυνδέσεις τους με το PKK, ενώ ο Οζτούρκ δήλωσε: «Χρησιμοποιούν σημαίες και παντιέρες του PKK και φέρουν αφίσες του Οτσαλάν. Η ρητορική τους αποσκοπεί στο να προωθήσει τους σκοπούς του PKK/Kongra-Gel» .

Στα δημοσιεύματα του αυστραλιανού Τύπου σημειώνεται ότι «το PKK θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την ΕΕ, τον ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ (στην Αυστραλία από το 2005 και μετά), ενώ το 2008 οι ΗΠΑ το συμπεριέλαβαν σε λίστα διεθνών εμπόρων ναρκωτικών» .

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube