REAL TIME |

Weather Icon
Διαφθορά , Οικονομική Κρίση 12 Σεπτεμβρίου 2010

Το παπούτσι, το BBC και η βλακεία

Το παπούτσι, το BBC και η βλακεία

Ο τρόπος με τον οποίο αναλύει τα πράγματα μια χώρα, μια κυβέρνηση, ένας πολιτικός χώρος, είναι ενδεικτικός του τρόπου σκέψης και λειτουργίας ενός συστήματος. Και ο τρόπος αυτός, σχετίζεται με την ποιότητα της ανάλυσης, στην οποία βασίζεαι και η διαχείριση της όποιας κρίσης.

Ένα σύστημα που λειτουργεί δημοκρατικά και λαμβάνει αντικειμενικά και με ψυχραιμία υπ’ όψιν του όλες τις παραμέτρους ενός γεγονότος, αναλύει σωστά την κατάσταση και προβαίνει ανάλογα στο χειρισμό της και αν πρόκειται για κρίση, τη διαχειρίζεται με επιτυχία.

Στην Ελλάδα υπάρχει πολύ χαμηλό επίπεδο ανάλυσης, πράγμα που συμβάλλει στην ολοκληρωτική απουσία συνείδησης διαχείρισης κρίσεων.

Χθες, ένας γιατρός στη Θεσσαλονίκη, πέταξε ένα παπούτσι στον πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Το κυβερνητικό κόμμα, αντί να κάνει το προφανές, αυτό που πολύ απλά έκανε το BBC και άλλα ξένα τηλεοπτικά κανάλια, δηλαδή να ρίξει μια ματιά στην ιστοσελίδα του Πατριωτικού Μετώπου, και να οργανώσει αυτό που λέμε διαχείρηση κρίσης σε επικοινωνιακό επίπεδο, μη μπορώντας να ξεφύγει από τα αμαρτωλό του παρελθόν, σαν να μην άλλαξε τίποτε από εκείνες τις μαύρες μέρες, που παρακρατικοί μηχανισμοί επετέθησαν επί δικαίων και αδίκων για να καλύψουν την προδοσία της παράδοσης του Οτζαλάν στους Τούρκους, έκανε ακριβώς τα ίδια, τηρουμένων πάντα των αναλογιών.

Οι εγκάθετοι ‘δημοσιογράφοι-παπαγαλάκια’ αλλά και βουλευτές και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισαν περίεργη και στημένη την υπόθεση, είπαν για τον γιατρό-ακτινολόγο ότι είναι τρελός, ενώ ετοίμασαν και το ΣΔΟΕ να αναλάβει το έργο του εκβιασμού και της τιμωρίας του ανθρώπου.

Αυτή η θλιβερή κατάσταση δείχνει το χαμηλό επίπεδο του αισθήματος ηθικής και δικαίου που συνεχίζει να διακατέχει το κυβερνητικό κόμμα, που για να καλύψει τις πομπές και τις αδυναμίες του, είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσει τις πιο αδίστακτες μεθόδους για να εξοντώσει ηθικά όποιον είναι εμπόδιο στο κομματικό συμφέρον.

Η κατάσταση αυτή, που προκαλεί θλίψη, αποτελεί εθνικό όνειδος και επαληθεύει αυτό που είπαμε πιο πριν, ότι της οικονομικής, “Προηγήθηκε η Πολιτική και η Ηθική Χρεωκοπία“.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube