Weather Icon
Γενικά θέματα 17 Σεπτεμβρίου 2010

Αναταραχή στην Τουρκία από κατηγορίες για ιρανική ενίσχυση του AKP

Αναταραχή στην Τουρκία από κατηγορίες για ιρανική ενίσχυση του AKP

Σε λόγο ακόμη και για το κλείσιμο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης μπορεί να εξελιχθεί, εάν επαληθευτεί,ο ισχυρισμός που έχει προβάλει η αγγλική εφημερίδα «The Daily Telegraph» περί οικονομικής βοήθειας ύψους 25 εκατ.δολαρίων από το Ιράν, προς το κόμμα,πράγμα που υπογραμμίζει ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (ΡΛΚ) Γκιουρσέλ Τεκίν.

Πριν από μερικές μέρες η αγγλική εφημερίδα πρόβαλε τον ισχυρισμό αυτό, τονίζοντας ότι η βοήθεια δόθηκε στο κυβερνών κόμμα, μέσω της φιλοϊσλαμικής οργάνωσης ανθρωπιστικής βοήθειας ΙΗΗ.

Ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελίκ χτες διέψευσε τον ισχυρισμό και είπε πως το κόμμα του θα προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον της εφημερίδας.Η εφημερίδα κάνει λόγο για αποδείξεις, οι οποίες, ωστόσο, δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων της Τουρκίας Εμονέ Ουλκέρ Ταρχάν δήλωσε πως «αν ευσταθεί ο ισχυρισμός, μπορεί να είναι λόγος για το κλείσιμο του κόμματος».

Ο αντιπρόεδρος του ΡΛΚ Γκιουρσέλ Τεκίν είπε πως το κόμμα του περιμένει να δει την απόδειξη για την οποία κάνει λόγο η εφημερίδα και τόνισε πως «με βάση το νόμο περί πολιτικών κομμάτων, αυτό θα συνιστούσε λόγο για κλείσιμο».

Ο βουλευτής του ΡΛΚ Φεβζί Τοπούζ έχει ήδη καταθέσει στην εθνοσυνέλευση ερώτηση που απευθύνεται στον πρωθυπουργό και ηγέτη του κυβερνώντος κόμματος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube