Weather Icon

Κοντά στις 1000 μονάδες το spread. Μήπως έχει συμβεί κάτι και δεν το γνωρίζουμε;

Ο σύμβουλος του κ. Παπανδρέου, ο αξιότιμος κ. Σκιόπα, μήπως ξέρει;
Μια ανάσα από τις 1.000 μ.β. το spread
Κοντά στις 1.000 μονάδες βάσης ενισχύεται σήμερα η διαφορά απόδοσης μεταξύ του 10ετούς ελληνικού ομολόγου και του αντίστοιχου γερμανικού εν μέσω έντονων ανησυχιών για την κατάσταση των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Στις 12:58 (ώρα Ελλάδος), το spread του ελληνικού ομολόγου έναντι του γερμανικού Bund διευρυνόταν στις 980,1 μονάδες βάσης από περίπου 942 μονάδες βάσης που ήταν στο χθεσινό κλείσιμο.
Η αναζωπύρωση των ανησυχιών για την ευρωστία του τραπεζικού τομέα έστρεψε τους επενδυτές στα ασφαλή καταφύγια των γερμανικών και των βρετανικών κρατικών ομολόγων. Την αφορμή έδωσε δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο τα «τεστ αντοχής» των ευρωπαϊκών τραπεζών υποτίμησαν την έκθεση ορισμένων πιστωτικών ιδρυμάτων σε ριψοκίνδυνο κρατικό χρέος.
Το spread του 10ετούς ιρλανδικού ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού σκαρφάλωσε χθες σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, ενώ και το spread του πορτογαλικού ομολόγου παρουσίασε τη μεγαλύτερη διεύρυνση από τις 10 Μαΐου.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube