Weather Icon
Γενικά θέματα 12 Αυγούστου 2010

Ιράκ-Η αμερικανική στρατιωτική παρουσία θα περιοριστεί το πολύ σε “εκατοντάδες” μετά την οριστική αποχώρηση.

Ιράκ-Η αμερικανική στρατιωτική παρουσία θα περιοριστεί το πολύ σε “εκατοντάδες” μετά την οριστική αποχώρηση.

Η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στο Ιράκ θα περιοριστεί σε “δεκάδες” ή “εκατοντάδες” μετά την οριστική αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων στα τέλη του 2011, ανακοίνωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ενώ ο αρχηγός του ιρακινού γενικού επιτελείου δήλωσε χθες ότι μια πλήρης αποχώρηση του αμερικανικού στρατού στα τέλη του 2011 θα ήταν πρόωρη, ο Αντονι Μπλίνκεν, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, διαβεβαίωσε ότι η αποχώρηση θα πραγματοποιηθεί.

“Στο Ιράκ κάναμε αυτό που κάνουμε σε πολλές χώρες με τις οποίες έχουμε μια σχέση στον τομέα της ασφάλειας, η οποία περιλαμβάνει την πώληση αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού ή την εκπαίδευση των δυνάμεών τους”, πρόσθεσε ο Μπλίνκεν.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, στους κόλπους της πρεσβείας και υπό την ευθύνη του επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής, οι ΗΠΑ θα δημιουργήσουν ένα “γραφείο συνεργασίας για την ασφάλεια” που θα είναι ο δεσμός ανάμεσα στον αμερικανικό στρατό και τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας.

“Συνήθως, στα γραφεία αυτά υπηρετεί ένας μικρός αριθμός στρατιωτών.
Αλλά, όταν λέω μικρός, δεν εννοώ χιλιάδες, αλλά δεκάδες ή εκατοντάδες”, τόνισε ο Μπλίνκεν.
ΕΞΠΡΕΣΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube