Weather Icon
Ιράν , Πυρηνικά Όπλα 21 Αυγούστου 2010

Ιράν: Άρχισε η φόρτωση καυσίμου στον πυρηνικό σταθμό του Μπουσέρ

Οι επιχειρήσεις φόρτωσης του καυσίμου στον αντιδραστήρα του πρώτου ιρανικού πυρηνικού σταθμού στο Μπουσέρ άρχισαν σήμερα το πρωί, όπως ανακοίνωσε ο Ιρανικός Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας.
«Η επιχείρηση μεταφοράς του πυρηνικού καυσίμου στον αντιδραστήρα πραγματοποιήθηκε στις 21 Αυγούστου παρουσία του αντιπροέδρου Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, επικεφαλής του Ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, και του Σεργκέι Κιριγένκο, επικεφαλής της ρωσικής πυρηνικής υπηρεσίας Rolsatom που διηύθυνε την κατασκευή του σταθμού» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Με την επιχείρηση αυτή, ο σταθμός του Μπουσέρ καθίσταται επισήμως πλέον πυρηνική εγκατάσταση.
Η φόρτωση των 163 ράβδων καυσίμου στην καρδιά του αντιδραστήρα, υπό την επίβλεψη της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA), θα ολοκληρωθεί γύρω στις 5 Σεπτεμβρίου.
Στη συνέχεια θα χρειαστούν περίπου δύο μήνες για να φτάσει ο αντιδραστήρας στο 50% της ισχύος του και ο σταθμός των 1.000 Mgw θα μπορέσει να συνδεθεί με το ηλεκτρικό δίκτυο στα τέλη Οκτωβρίου ή στις αρχές Νοεμβρίου.
www.tovima.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube