Weather Icon
Γενικά θέματα , ΝΑΤΟ 31 Αυγούστου 2010

Νέο «όχι» για Αφγανιστάν

Επιμένει το ΝΑΤΟ στα αιτήματά του για αύξηση της ελληνικής δύναμης στο Αφγανιστάν, παρά το γεγονός ότι η Αθήνα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, το στρατιωτικό αρχηγείο της Συμμαχίας (SΗΑΡΕ) στις Βρυξέλλες προχώρησε ατύπως στη διερεύνηση της πιθανότητας να στείλει η ελληνική κυβέρνηση περίπου 100 άνδρες στο Αφγανιστάν ώστε να ενισχυθεί η δύναμη ασφαλείας του αρχηγείου της νατοϊκής δύναμης ΙSΑF στην πρωτεύουσα Καμπούλ. Η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν αρνητική στο αίτημα αυτό, το οποίο όπως επεσήμαιναν στρατιωτικές και διπλωματικές πηγές «καταδεικνύει τα αδιέξοδα, καθώς την ώρα που πολλές χώρες αποχωρούν ή εξετάζουν την αποχώρησή τους από το Αφγανιστάν ζητείται από την Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει κρίσιμα οικονομικά προβλήματα, να συμβάλει».

ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube