Weather Icon
Γενικά θέματα 27 Αυγούστου 2010

Θα θυμάται πάντα την Ελλάδα ο απερχόμενος αμερικανός Πρέσβης Ντάνιελ Σπέκχαρτ

Θα θυμάται πάντα την Ελλάδα ο απερχόμενος αμερικανός Πρέσβης Ντάνιελ Σπέκχαρτ

«Οι Έλληνες τα κατάφεραν σε πολύ δυσκολότερους καιρούς και είμαι αισιόδοξος ότι η χώρα θα ξεπεράσει τις σημερινές δυσκολίες της και θα βρει ακόμη μεγαλύτερη ευημερία στο μέλλον».

Τα λόγια ανήκουν στον απερχόμενο Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα Ντανιέλ Σπέκχαρντ κατά την αποχαιρετιστήρια συνάντησή του με τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα .

Ο κ. Σπέκχαρντ εξέφρασε την λύπη του ιδίου και της οικογένειάς του που φεύγουν από μια τόσο όμορφη χώρα σαν την Ελλάδα, ενώ ακόμη πιο συναισθηματικά πρόσθεσε ότι «η καρδιά μου είναι με τις οικογένειες που αγωνίζονται να ανταπεξέλθουν σε αυτούς τους οικονομικά δύσκολους καιρούς».

Κάνοντας τον απολογισμό της τριετούς θητείας του υπενθύμισε την επιτυχημένη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον και την συνάντηση του με τον Πρόεδρο Ομπάμα καθώς και το πρόγραμμα κατάργησης της βίζας που εγκρίθηκε διευκολύνοντας τις επισκέψεις των ελλήνων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο κ. Σπέκχαρντ θα παραδώσει την σκυτάλη της αμερικανικής διπλωματίας στην Αθήνα στον νέο πρέσβη Ντάνιελ Μπένετ Σμίθ, ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια είναι προσωπάρχης στο Στέιτ Ντηπάρτμεντ δίπλα στην Υπουργό Εξωτερικών Χίλαρυ Κλίντον.

Πρόκειται για διπλωμάτη καριέρας από το 1983 κι έχει υπηρετήσει ήδη στην Βέρνη, την Κωνσταντινούπολη, την Οτάβα και την Στοκχόλμη.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας ανάληψης των καθηκόντων του στην Αθήνα ο κ. Σμιθ πέρασε από ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας, αναφερόμενος στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, τονίζοντας ότι σ αυτή τη συγκυρία στόχος του θα είναι να ενεργοποιηθεί για την προώθηση αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ακόμη έκανε θετικά σχόλια για την ανάπτυξη των σχέσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τα Βαλκάνια και την Τουρκία. Για την ονομασία της ΠΓΔΜ είπε ότι οι ΗΠΑ θα υιοθετήσουν την κοινά αποδεκτή λύση που θα προκύψει από τις διαπραγματεύσεις υπό τον ειδικό διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της τρομοκρατίας συγχαίροντας τις ελληνικές αρχές για την σύλληψη μελών του Επαναστατικού Αγώνα.
Voanews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube