Γενικά θέματα , ΝΑΤΟ 2 Αυγούστου 2010

Συνάντηση Ε. Βενιζέλου με τον ελληνικής καταγωγής Ανώτατο Διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη

Συνάντηση Ε. Βενιζέλου με τον ελληνικής καταγωγής Ανώτατο Διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη

Αθήνα-Συνάντηση Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον ελληνικής καταγωγής Ανώτατο Διοικητή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Ναύαρχο Τζέιμς Σταυρίδης (James Stavridis).

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του με τον Ανώτατο Διοικητή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη (SACEUR) Ναύαρχο Τζέιμς Σταυρίδη (James Stavridis).

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι εξελίξεις στο ΝΑΤΟ σε σχέση με το νέο στρατηγικό δόγμα και τη νέα δομή διοίκησης, η κατάσταση στο Αφγανιστάν, το Κόσοβο και την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Σομαλίας, η ελληνική συμμετοχή στις αποστολές του ΝΑΤΟ και η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και ιδιαίτερα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο ελληνοαμερικανός ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης, είναι εγγονός πρόσφυγα από την καταστροφή της Σμύρνης. Ο «Ζορμπάς», όπως τον αποκαλούν οι συνάδελφοί του, είναι ο πρώτος αξιωματικός του αμερικανικού Ναυτικού και ο πρώτος ομογενής που κατέλαβε αυτό το υψηλό αξίωμα, 60 χρόνια μετά την ίδρυση της Ατλαντικής Συμμαχίας. Μιλάει ελληνικά, αν και δεν το διαφημίζει, και στο βιβλίο του, με τίτλο «Πλοίαρχος Αντιτορπιλικού» θυμάται με συγκίνηση ό,τι τον συνδέει με την Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube