Weather Icon
Αφγανιστάν , Ισλάμ 7 Αυγούστου 2010

Οι Ταλιμπάν εκτέλεσαν δέκα “χριστιανούς μισθοφόρους”

Έξι αμερικανοί γιατροί, μία Βρετανίδα και μία Γερμανίδα, μέλη χριστιανικής ανθρωπιστικής οργάνωσης βρίσκονται μεταξύ των εκτελεσθέντων από στασιαστές Ταλιμπάν στο βόρειο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της ΜΚΟ για την οποίαν εργάζονταν.

«Εκτελέσαμε εννέα χριστιανούς μισθοφόρους που είχαν μαζί τους αντίτυπα της Βίβλου στη διάλεκτο Νταρί» δήλωσε το Σάββατο στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζαμπινουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος των ταλιμπάν, μετά τον εντοπισμό από την αστυνομία, των πτωμάτων δέκα ανθρώπων, στην πλειοψηφία τους Δυτικοί.

“Είχαν χαθεί. Όταν τους εντόπισε η περίπολός μας (των ταλιμπάν), προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά θανατώθηκαν”, είπε ο Μουτζαχίντ και πρόσθεσε, “είναι δέκα, από τους οποίους οι εννέα ξένοι. Πέντε από τους ξένους είναι άνδρες και τέσσερις γυναίκες. Ο τελευταίος είναι Αφγανός”.

“Είχαν αντίτυπα της Βίβλου στη Νταρί, χάρτες και συστήματα GPRS. Έφτιαχναν χάρτη των θέσεων των ταλιμπάν”, υποστήριξε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Νωρίτερα το Σάββατο, ο αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας Μπανταχσάν δήλωσε ότι βρέθηκαν διάτρητα από σφαίρες τα πτώματα δέκα ανθρώπων, μεταξύ των οποίων είναι έξι Γερμανοί και δυο Αμερικανοί γιατροί.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Αποστολή Διεθνούς Βοήθειας, η οποία εδρεύει στην Ελβετία και η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως «χριστιανική οργάνωση», ανακοίνωσε σήμερα στην ιστοσελίδα της ότι τα θύματα ήταν μάλλον μέλη της.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube