Weather Icon
Γενικά θέματα 6 Αυγούστου 2010

Με ιταλικά θωρακισμένα οχήματα εξοπλίζεται η Μόσχα

Με ιταλικά θωρακισμένα οχήματα εξοπλίζεται η Μόσχα


Με θωρακισμένα οχήματα LMV M65 της ιταλικής κατασκευαστικής εταιρείας Iveco, θα εξοπλιστεί ο ρωσικός στρατός γράφει την Παρασκευή η ρωσική εφημερίδα Kommersant, επικαλούμενη πηγή του υπουργείου Αμύνης.

Η συναρμολόγηση αυτών των οχημάτων θα γίνει στη Ρωσία και θα ξεκινήσει μέχρι τα τέλη του χρόνου, σε συνεργασία με τον όμιλο Rostekhnologuii που είναι υπεύθυνος για τις εξαγωγές όπλων.

Ο στόχος είναι να κατασκευάζονται τουλάχιστον 500 θωρακισμένα οχήματα το χρόνο, τα οποία ενδέχεται να συναρμολογούνται στα εργοστάσια της ρωσικής εταιρείας κατασκευής φορτηγών Kamaz, όπου ο όμιλος Rostekhnologuii κατέχει το 38%.

Σύμφωνα με την Kommersant, μόνο το υπουργείο Αμύνης της χώρας μπορεί να δαπανήσει τα προσεχή χρόνια 30 δισεκατομμύρια ρούβλια (δηλαδή 762 εκατομμύρια ευρώ) για την αγορά αυτών των οχημάτων.
SKAI.GR

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube