REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 18 Αυγούστου 2010

Σχέδια των ΗΠΑ για διπλωματικά γραφεία σε Ιράκ και Κουρδιστάν

Σχέδια των ΗΠΑ για διπλωματικά γραφεία σε Ιράκ και Κουρδιστάν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να ιδρύσουν προξενεία σε πόλεις ευαίσθητες-κλειδί για το μέλλον του Ιράκ, καθώς πλησιάζει ο χρόνος της αποχώρησης τους από το Ιράκ και αυξάνουν τις διπλωματικές πρωτοβουλίες τους. ” Αυτά τα προξενεία θα παρέχουν μια επίσημη και σημαντική διπλωματική υποστήριξη σε όλους του τύπους προγραμμάτων που είναι ήδη σε εξέλιξη και σε προγράμματα που πρόκειται στο μέλλον να εκπονηθούν. Παράλληλα θα διαδραματίσουν και σημαντικό ρόλο στην διπλωματική προσέγγιση.

Εκτός από την πρεσβεία στη Βαγδάτη , το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα εγκαταστήσει προξενεία στη Βασόρα μια πόλη με τεράστια οικονομική σημασία καθώς βρίσκεται κοντά στο βασικό λιμάνι εξαγωγής πετρελαίου της Umm Qasr , στην Αρμπίλ την πρωτεύουσα του Κουρδιστάν ,και δυο υποκαταστήματα πρεσβειών σε Κιρκούκ ,(που διεκδικείται τόσο από τους Κούρδους και τους Άραβες) ,και στην Μοσούλη (η οποία δοκιμάζεται ιδιαίτερα από την συνεχιζόμενη βία και τις τρομοκρατικές επιθέσεις) ο χρόνος λειτουργίας των δυό υποκαταστημάτων ορίζεται από 3-5 έτη, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών των Michael Corbin

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζει επίσης να συστήσει προσωρινές υποκαταστήματα πρεσβεία η οποία θα παραμείνει ανοικτή για τρία έως πέντε έτη. Ένας εξ αυτών θα είναι το επίδικο πλούσια σε πετρέλαιο πόλη του Κιρκούκ, που διεκδικείται τόσο από τους Κούρδους και τους Άραβες , και η άλλη θα είναι στη Μοσούλη, η οποία αντιμετωπίζει συνεχιζόμενη εξέγερση που σχετίζονται με τη βία .
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ( Reuters )-firatnews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube