Weather Icon
Γενικά θέματα 3 Αυγούστου 2010

Αποχωρούν σταδιακά οι Αμερικανοί από το Ιράκ

Αποχωρούν σταδιακά οι Αμερικανοί από το Ιράκ

Ξεκινάει κι θα διαρκέσει έως τα τέλη Αυγούστου, η σταδιακή αποχώρηση μέρους των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press.
Αναφερόμενος ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στις προόδους που έχουν σημειωθεί στο Ιράκ ανανέωσε την υπόσχεση του απευθυνόμενος σε Αμερικανούς Ανάπηρους Πολέμου στην Ατλάντα ότι έως τα τέλη του μηνός θα έχουν αποχωρήσει οι Αμερικανοί στρατιώτες από το Ιράκ.

Θα παραμείνουν στο έδαφος του Ιράκ 50.000 στρατιώτες μόνο οι οποίοι θα αναλάβουν την εκπαίδευση των ιρακινών δυνάμεων.

“Η δέσμευση μας στο Ιράκ αλλάζει, από στρατιωτική μετατρέπεται σε πολιτική την οποία την αναλαμβάνουν οι διπλωμάτες μας”, υπογράμμισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ενισχύονται οι αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν κατά 30.000 στρατιώτες.

Αλλά, λόγω των αυξημένων το τελευταίο διάστημα απωλειών, εγείρονται στο εσωτερικό της χώρας συζητήσεις για την αποτελεσματικότητα των στρατιωτικών επιχειρήσεων και το νόημα της παραμονής των Αμερικανών στο Αφγανιστάν.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube