Weather Icon

Στη Γερμανία θα εκδοθεί ύποπτος για τη δολοφονία στελέχους της Χαμάς στο Ντουμπάι

Απόφαση πολωνικού δικαστηρίου
Το Ισραήλ είχε ζητήσει τον επαναπατρισμό του Oύρι Μπρότνσκι
Το εφετείο της Βαρσοβίας αποφάσισε την έκδοση στη Γερμανία από την Πολωνία του φερόμενου ως πράκτορα του Ισραήλ Ούρι Μπρόντσκι, ο οποίος εμπλέκεται, σύμφωνα με τη γερμανική Δικαιοσύνη, στην υπόθεση δολοφονίας στο Ντουμπάι ενός στελέχους της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς.
«Το εφετείο επικύρωσε την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, που ενέκρινε την έκδοσή του βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης» δήλωσε δικαστής, ενώ συνήγοροι του Μπρόντσκι διευκρίνισαν ότι ο κατηγορούμενος θα παραδοθεί στη γερμανική Δικαιοσύνη εντός 10 ημερών.
Ο Μπρόντσκι συνελήφθη στις 4 Ιουνίου στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που είχε εκδώσει εις βάρος του η Γερμανία. Eίναι ύποπτος για συνέργεια στην παράνομη κατοχή γερμανικού διαβατηρίου. Είναι επίσης ύποπτος για κατασκοπεία.
Μία εβδομάδα μετά τη σύλληψή του στη Βαρσοβία, δύο Ισραηλινοί υπουργοί ζήτησαν από την Πολωνία τον άμεσο επαναπατρισμό του στο Ισραήλ, ενώ ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ χαρακτήρισε τότε την υπόθεση αυτή «ευαίσθητη».
Ο Μπρόντσκι είναι ύποπτος για συμμετοχή στη δημιουργία της ομάδας που ευθύνεται για τη δολοφονία του Μαχμούντ αλ Μαμπχούχ, ιδρυτή της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 20 Ιανουαρίου σε ξενοδοχείο του Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube