Weather Icon
Γενικά θέματα 5 Αυγούστου 2010

Κλιμακώνεται η ένταση στην Κίτρινη Θάλασσα με μεγάλη στρατιωτική άσκηση της Ν.Κορέας

Νοτιοκορεατικό ελικόπτερο που λαμβάνει μέρος στν άσκησηΝοτιοκορεατικό ελικόπτερο που λαμβάνει μέρος στην άσκηση (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

Διελκυστίνδα Σεούλ-Πιονγιάνγκ
Μεγάλη άσκηση αντιμετώπισης υποβρύχιας απειλής έχει ξεκινήσει η Νότιος Κορέα, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού, παρά τις απειλές της Βορείου Κορέας που προειδοποιεί για αντίποινα.
Όπως αναφέρει το BBC, στην πενθήμερη άσκηση λαμβάνουν μέρος περίπου 4.500 άτομα. Η άσκηση πραγματοποιείται στην Κίτρινη Θάλασσα, κοντά στο σημείο που θεωρείται διαφιλονικούμενο από την Πιονγιάνγκ και την Σεούλ.
Η Νότιος Κορέα πραγματοποιεί με την άσκηση επίδειξη δύναμης απαντώντας στη βύθιση πολεμικού πλοίου της τον περασμένο Μάρτιο.
Σύμφωνα με τη Σεούλ, το πλοίο βυθίστηκε από βορειοκορεατική τορπίλη, ωστόσο η Πιονγιάνγκ αρνείται τις κατηγορίες και απαντά ότι η άσκηση αποτελεί πρόκληση.
Σαράντα έξι Νοτιοκορεάτες ναύτες έχασαν τη ζωή τους από τη βύθιση του πολεμικού πλοίου στις 26 Μαρτίου.
Στην άσκηση, που έπεται κοινής αμερικανο-νοτιοκορεατικής στρατιωτικής άσκησης, λαμβάνουν μέρος 29 πολεμικά πλοία και 50 αεροπλάνα.
Παρ’ όλο που το υπουργείο Άμυνας της Νοτίου Κορέας διαβεβαιώνει πως τα πλοία δεν θα εισέλθουν στη διαφιλονικούμενη περιοχή, οι πεζοναύτες που υπηρετούν στα νησιά κοντά στα σύνορα θα χρησιμοποιούν αληθινά πυρά.
Αξιωματικοί επίσης βεβαιώνουν ότι τα πυρά θα κατευθύνονται προς το νότο και χαρακτηρίζουν την άσκηση «αμυντική».
«Στόχος της άσκησης είναι να εντείνουμε την απάντησή μας στην ασύμμετρη απειλή του εχθρού, καθώς και την επιχειρησιακή ικανότητά μας» ανέφερε στο νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap αξιωματικός.
«Δεν θα ανεχθούμε καμία πρόκληση από τον εχθρό, και οι ασκήσει θα μας επιτρέψουν να γίνουμε πλήρως ετοιμοπόλεμοι» πρόσθεσε ο αξιωματικός.
Τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της Πιονγιάνγκ χαρακτήρισαν την άσκηση «ευθεία απειλή στο δικαίωμα της Βορείου Κορέας για άμυνα».
Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube