REAL TIME |

Weather Icon
Ισραήλ , Παλαιστίνη 26 Αυγούστου 2010

Απίθανη η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων

Απίθανη η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Άβιγκντορ Λίμπερμαν, δήλωσε ότι οι προγραμματισμένες ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Μέση Ανατολή στην Ουάσιγκτον είναι απίθανο να πετύχουν συμφωνία μέσα σε ένα χρόνο και αυτό γιατί το Ισραήλ θα πρέπει να ξαναρχίσει την εποικιστική δραστηριότητα στη Δυτική Όχθη μετά το πάγωμα των δέκα μηνών που είχε αποφασιστεί και λήγει τον επόμενο μήνα.

Ο κύριος Λίμπερμαν ανέφερε την Τετάρτη ότι οι προσδοκίες από τις συνομιλίες θα πρέπει να περιοριστούν και τόνισε ότι ισραηλινοί και παλαιστίνιοι είναι πολύ «διαφορετικοί στις απόψεις και τις προσεγγίσεις τους».

Ο Ισραηλινός υπουργός εξωτερικών δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα συμφωνήσει σε πιθανό αίτημα των ΗΠΑ για επέκταση του περιορισμού ανέγερσης κατοικιών στη Δυτική Όχθη, το οποίο είναι και ένα από τα βασικά θέματα των απευθείας συνομιλιών που πρόκειται να ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον.

Ο παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς έχει προειδοποιήσει τον αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ότι οι συνομιλίες θα τερματισθούν αν το Ισραήλ δεν επεκτείνει το 10μηνο περιορισμό. Ο εποικισμός πραγματοποιείται σε περιοχή που οι παλαιστίνιοι προορίζουν για το μελλοντικό τους κράτος.

Ο Λίμπερμαν τόνισε ότι η επέκταση των περιορισμών στην ανέγερση κατοικιών θα προκαλέσουν διαδηλώσεις που θα μπορούσαν να «ρίξουν» τον κυβερνητικό συνασπισμό.
Voanews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube