Weather Icon
Γενικά θέματα 17 Αυγούστου 2010

Αυξάνεται η υπεροπλία της Κίνας έναντι της Ταϊβάν

Αυξάνεται η υπεροπλία της Κίνας έναντι της Ταϊβάν

Η υπεροπλία της Κίνας έναντι της Ταϊβάν έχει μεγαλώσει τονίζει το αμερικανικό Πεντάγωνο.Η Κίνα επεκτείνει την οπλική υπεροχή της απέναντι στην Ταϊβάν, παρά την αναθέρμανση των πολιτικών τους σχέσεων, τονίζεται σε έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Αμύνης που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Στην ετήσια έκθεση του για το Κογκρέσο, το Πεντάγωνο τονίζει πως το Πεκίνο «συνεχίζει απτόητο» την στρατιωτική του ενίσχυση ενόψει μίας πιθανής αντιπαράθεσής του με την Ταϊβάν, παρά την προσέγγιση των δύο άσπονδων εχθρών.

«Η ισορροπία δυνάμεων στις δύο όχθες των Στενών της Φορμόζας συνεχίζει να γέρνει προς το πλευρό της ηπειρωτικής Κίνας», τονίζεται στο ίδιο έγγραφο.

Η αναφορά επικεντρώνεται στο 2009, δηλ. προτού οι ΗΠΑ ανακοινώσουν την πώληση στην Ταϊβάν αντιπυραυλικών πυραύλων Patriot, ναρκαλιευτικών και ελικοπτέρων Black Hawk, αξίας 6,4 δισ. δολαρίων.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube