REAL TIME |

Weather Icon
Ισραήλ , Λιβύη 9 Αυγούστου 2010

Απελευθερώθηκε Ισραηλινός που κρατούνταν στη Λιβύη για κατασκοπεία

Ελεύθερος αφέθηκε Ισραηλινός που κρατούνταν στη Λιβύη, κατηγορούμενος για κατασκοπεία, επειδή φωτογράφιζε παλαιές εβραϊκές περιουσίες.
Ένας Ισραηλινός, ο οποίος κρατούνταν από τον περασμένο Μάρτιο στη Λιβύη κατηγορούμενος για κατασκοπεία επειδή έβγαζε φωτογραφίες, αφέθηκε ελεύθερος και έφθασε αεροπορικώς στη Βιέννη, αναφέρουν σήμερα στην ιστοσελίδα τους πολλά ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.
Ο Ραφαέλ Χαντάντ, που έχει διπλή ισραηλινή και τυνησιακή υπηκοότητα, είχε συλληφθεί διότι φωτογράφιζε παλαιές ιδιοκτησίες Εβραίων στη Λιβύη για λογαριασμό της Ένωσης Εβραϊκής Ιστορίας με έδρα το Ισραήλ, τονίζει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Χααρέτζ.
Ο Χαντάντ έγινε δεκτός χθες βράδυ στη Βιέννη από τον Ισραηλινό ΥΠΕΞ Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, τονίζει στη δική της ιστοσελίδα η Τζερούσαλεμ Ποστ, που δημοσιεύει και τη φωτογραφία των δύο ανδρών στην πίστα του αεροδρομίου.
Ο ιστότοπος v-net από την πλευρά του τονίζει πως οι πολύμηνες ήσαν οι διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του Λίμπερμαν και μεσολαβητή τον Αυστριακό επιχειρηματία Μάρτιν Σλαφ, ο οποίος θεωρείται φίλος του Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι, γιου του λίβυου ηγέτη. Σύμφωνα με το v-net, ο Χαντάντ σήμερα αναμένεται να επιστρέψει στο Ισραήλ.
Η Χααρέτζ τονίζει πως οι πληροφορίες για την απελευθέρωσή του έχουν απαγορευθεί, χωρίς να προσδιορίζει από ποια πλευρά, την ισραηλινή, ή τη λιβυκή.
Η εφημερίδα προσθέτει επίσης πως το Ισραήλ είχε ζητήσει από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και την Ιταλία να παρέμβουν στις λιβυκές αρχές ώστε να τους γνωστοποιήσουν πως ο Χαντάντ δεν ήταν κατάσκοπος, αλλά «ένας πολίτης που επέδειξε έλλειψη διακριτικότητας» . Κανένας Ισραηλινός αξιωματούχος δεν θέλησε σήμερα το πρωί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube