Weather Icon
Γενικά θέματα 20 Αυγούστου 2010

Ιράκ: Αποχωρούν οι τελευταίες μάχιμες μονάδες των ΗΠΑ

Ιράκ: Αποχωρούν οι τελευταίες μάχιμες μονάδες των ΗΠΑ

Οι τελευταίες μάχιμες μονάδες των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ αποχωρούν από το Ιράκ και βρίσκονται καθ’ οδόν προς το Κουβέιτ, επτά και πλέον χρόνια μετά την εισβολή στη χώρα η οποία ανέτρεψε το Σαντάμ Χουσεΐν, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Η αποχώρησή τους σημειώνεται πριν την καθορισμένη προθεσμία της 31ης Αυγούστου.Ανταποκριτής του NBC ενσωματωμένος στον 4ο Ουλαμό Μάχης (τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού) Στράικερ ανέφερε ότι οι αμερικάνικες δυνάμεις άρχισαν να περνούν τα σύνορα με το Κουβέιτ περί τις 01:30 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) την Πέμπτη.

Η παρουσία του Αμερικάνικου στρατού θα «περιοριστεί» σε 50.000 άνδρες, οι οποίοι θα συνεχίσουν να εκπαιδεύουν τις Ιρακινές ένοπλες δυνάμεις και υπηρεσίες ασφαλείας και θα συμβάλλουν σε «αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις», όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Οι εναπομείνασες δυνάμεις έχει καθοριστεί ότι θα αποχωρήσουν στα τέλη του 2011.

Αξιωματούχος της κυβέρνησης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε χθες Τετάρτη ότι οι αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ μειώθηκαν σε 56.000 άνδρες και όχι σε 50.000, όπως είχε πει στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters λίγο νωρίτερα.

«Είχα ανακριβείς πληροφορίες», είπε ο αξιωματούχος.

Πηγή: ΑΠΕ
HMERHSIA

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube