Weather Icon
Γενικά θέματα 20 Αυγούστου 2010

«Ναι» σε συνομιλίες για τα πυρηνικά λέει η Τεχεράνη

«Ναι» σε συνομιλίες για τα πυρηνικά λέει η Τεχεράνη

Το Ιράν είναι έτοιμο να συμμετάσχει άμεσα στις συνομιλίες με τις δυτικές χώρες σχετικά με την ανταλλαγή πυρηνικών καυσίμων, δήλωσε ο πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην Ιαπωνία.

“Το Ιράν είναι έτοιμο να επαναλάβει στο τέλος Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου τις συνομιλίες με την ομάδα των Έξι (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία) σχετικά με το ζήτημα της προμήθειας καυσίμων για τον πυρηνικό του αντιδραστήρα ιατρικών ερευνών” ανέφερε ο ιρανός πρόεδρος στην εφημερίδα Yomiuri Shimbun.

Ο κ. Αχμαντινετζάντ άφησε να εννοηθεί ότι η Τεχεράνη θα μπορούσε να διακόψει το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία.

“Υποσχόμαστε να σταματήσουμε τον εμπλουτισμό κατά 20% αν η προμήθεια καυσίμου είναι εξασφαλισμένη” προσθέτει ο πρόεδρος του Ιράν στην συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε στην Τεχεράνη και δημοσιεύθηκε στα γιαπωνέζικα.

“Έχουμε το δικαίωμα να εμπλουτίζουμε ουράνιο. Το Ιράν δεν έχει προκαλέσει ποτέ πόλεμο, ούτε φιλοδοξεί να αποκτήσει πυρηνικές βόμβες” σημειώνει ο ιρανός πρόεδρος.

Ερωτηθείς σχετικά με την στάση της Ουάσιγκτον, ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ δήλωσε: “Ο ιρανικός λαός στηρίζει τον διάλογο που γίνεται με σεβασμό και ειλικρίνεια”. “Δυστυχώς οι δυτικές χώρες κραδαίνουν ακόμη απειλές, προσπαθώντας να διατηρήσουν ένα πλεονέκτημα στις διαπραγματεύσεις. Αυτό δεν είναι διάλογος. Ο σκοπός ενός διαλόγου είναι να γίνεσαι κατανοητός, όχι να απειλείς” δήλωσε ο ιρανός πρόεδρος.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube