Αποδοκιμάζονται τα μέτρα Σαρκοζί

Μία μικρή πλειοψηφία των Γάλλων αποδοκιμάζει τα σχέδια του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί να τιμωρεί τους μετανάστες που διαπράττουν ορισμένα εγκλήματα με αφαίρεση της γαλλικής τους υπηκοότητας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Η δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από την εταιρεία CSA για λογαριασμό του περιοδικού Marianne, έρχεται σε αντίθεση με άλλη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην εφημερίδα Le Figaro και η οποία έδειχνε ότι η πλειοψηφία των Γάλλων υποστήριζαν τα σχέδια του Σαρκοζί, που έβαλε στο στόχαστρο αλλοδαπούς που σκοτώνουν αστυνομικούς, είναι πολύγαμοι ή υποστηρίζουν την κλειτοριδεκτομή.

Το περιοδικό Marianne έχει επικρίνει έντονα τον Σαρκοζί, τον είχε μάλιστα στο εξώφυλλό του την προηγούμενη εβδομάδα με τίτλο «Ο γκάνγκστερ της δημοκρατίας», ενώ η Figaro υποστηρίζει περισσότερο τις συντηρητικές πολιτικές του Γάλλου προέδρου.

Η δημοσκόπηση της CSA έδειξε ότι το 51% των Γάλλων αποδοκιμάζουν την απειλή του Σαρκοζί να αφαιρεί τη γαλλική υπηκοότητα ορισμένων εγκληματιών, ενώ το 46% την επιδοκιμάζουν.

Επίσης το 69% των Γάλλων πιστεύουν ότι η κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας από το 2002, οπότε ο Σαρκοζί ήταν υπουργός Εσωτερικών, και μετά έχει αποδειχθεί αναποτελεσματική.
http://www.ant1online.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube