Weather Icon
Γενικά θέματα 13 Αυγούστου 2010

Αρχείο συνομιλιών του Μλάντιτς στο ΔΠΔ

Αρχεία συνομιλιών του καταζητούμενου πρώην επικεφαλής των δυνάμεων των Σέρβων της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς, σε μορφή γραπτή, ήχου και βίντεο, έχει στη διάθεσή του το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία και θα χρησιμοποιηθούν στην εκδίκαση συγκεκριμένων υποθέσεων.

Ο διευθυντής του αρμόδιου για τη συνεργασία με τη Χάγη γραφείου της σερβικής κυβέρνησης, Ντούσαν Ιγκνιάτοβιτς, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων «Τανγιούγκ» ότι ηχητικά ντοκουμέντα και εγγραφές βίντεο κατασχέθηκαν από το σπίτι της οικογένειας Μλάντιτς, στο Βελιγράδι, σε έρευνες, το Φεβρουάριο, αλλά δεν αποκάλυψε το περιεχόμενο αυτών.

«Οι τελευταίες έρευνες οδήγησαν στην κατάσχεση ημερολογίων, ηχητικών ντοκουμέντων και βίντεο, αλλά δεν γνωρίζω τίποτα για το περιεχόμενό τους ή για το αν τα έχει γράψει ο ίδιος ο Μλάντιτς ή κάποιος άλλος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιγκνιάτοβιτς.

Ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, Ράντοβαν Κάρατζιτς, ο οποίος κρατείται στις φυλακές του ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία, ζήτησε την αναβολή της δίκης του για τρεις εβδομάδες, προκειμένου ο ίδιος και οι συνήγοροι υπεράσπισής του να έχουν το χρόνο να εξετάσουν τα ντοκουμέντα αυτά του Μλάντιτς.

Ο Κάρατζιτς αντιμετωπίζει κατηγορίες, μεταξύ άλλων, και για γενοκτονία, στην περίπτωση της σφαγής στη Σρεμπρένιτσα, αλλά και σε επτά άλλους δήμους της Βοσνίας.
ant1online.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube