Weather Icon
Ισραήλ , Λίβανος 21 Αυγούστου 2010

Δεν υποχωρεί στις απειλές του Ισραήλ ο Λίβανος

Την άρνησή του να υποχωρήσει στις απειλές του Ισραήλ, ότι θα αναχαιτίσει ένα σκάφος ανθρωπιστικής βοήθειας, στο οποίο θα επιβαίνουν φιλο-παλαιστίνιες ακτιβίστριες και το οποίο ετοιμάζεται να αναχωρήσει την Κυριακή από το Λίβανο για την Κύπρο, εξέφρασε ο Λίβανος, μέσω του υπουργού μεταφορών της χώρας.

«Δεν λαμβάνουμε υπόψη τις επιθυμίες και τις απαιτήσεις του Μπάρακ (Εχούντ Μπάρακ, Ισραηλινού υπουργού Άμυνας) και όλα αυτά που λέει λίγο μας ενδιαφέρουν», δήλωσε ο Γκάζι Αρίντι τηλεφωνικώς στο Γαλλικό Πρακτορείο.«Συνεχίζουμε να ασκούμε την κυριαρχία μας στο έδαφος μας και να λαμβάνουμε τις αποφάσεις που κρίνουμε κατάλληλες», είπε ο υπουργός.

Ένα σκάφος ανθρωπιστικής βοήθειας, στο οποίο θα επιβαίνουν φιλο-παλαιστίνιες ακτιβίστριες αποφασισμένες να σπάσουν από τη θάλασσα τον αποκλεισμό που επιβάλλει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζαας, θα αναχωρήσει την Κυριακή από το Λίβανο για την Κύπρο, ανακοίνωσε χθες η διοργανώτρια της αποστολής.

Ωστόσο ο Λιβανέζος υπουργός διευκρίνισε πως οι κυπριακές αρχές δεν έχουν ακόμη δώσει στο σκάφος την άδεια να «δέσει» στην Κύπρο ή να περάσει από τα χωρικά ύδατά της προκειμένου να μεταβεί στη Γάζα.

Η κυπριακή κυβέρνηση υπενθύμισε την Παρασκευή ανακοίνωσή της πως η απαγόρευση μετάβασης στον παλαιστινιακό θύλακο από τα κυπριακά λιμάνια εξακολουθεί να ισχύει.
http://www.ant1online.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube